Sunday, 25 January 2015

Mencari anak susuan

Sedang aku intai-intai ke blog orang lain, Aku ternampak satu entri ni. Si pemilik blog, Atiqah Hanim sedang mencari anak susuan sebab stok EBM ( express breast milk) die melimpah-limpah sehingga hampir nak penuh deep freezer rumah dia. 

So, dia dengan baik hati dan ikhlas nak dermakan susu-susu tu kepada sesiapa yang memerlukan.. Untuuung woooo, dapat jimat duit, tak yah beli susu tepung (read : susu formula) yang super-duper mahal. 

Jadi, jika ade sesiapa yang berminat nak dapatkan stok susu ibu tersebut, ataupun ada kawan-kawan ke, saudara-mara ke,  boleh lah contact Pn. Atiqah Hanim di blog dia - www.sihatmacamyaya.blogspot.com


 

20 comments:

  1. kalau sis JM ada anak rasa nya x sampai hati lak nk bagi entahlah...masing2 punya pendapat lah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM : dia terpaksa sebab stok berlebihan.. kalau tak bagi kat orang, nanti expired, ruuggiii... sebab hari2 ade stok baru bertambah

      Delete
  2. komen ni x de kaitan dng entri cuma nk kabor..sis JM x pernah lupa dengan dorsett pink dan nama dorsett pink mmg ada dalam list (entri terkini - 2 kali lagi sis JM taip) huhu...jgn merajuk ye cayang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jm :hehe.. kite gurau je lah jm

      Delete
    2. Comelnya komen 'nak clarify' sis JM ni :)

      Delete
    3. Hahahaha.. tu la.. susah2 je jm ni.. org gurau je la.. hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Mizz tina; Kannn.. bahagia dia dengan rezeki susu yg melimpah-ruah tu

      Delete
  4. Anak2 saya dah besar2, kalau kecik2 boleh dipertimbangkan juga kot....

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.. alhamdullilah. murah rezeki dia. bestnya. semoga ada yang sudi jadi anak susuannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sheila; murah kan rezeki die. Moga die sapat jumpe la sebab deep freezer die nak penuh dah, nanti dah tak ade tempat nak letak susu

      Delete
  6. Bagusnya Pn. Atiqah ni buat begitu. Boleh bantu ibu2 yg ada masalah bekalan susu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah. Boleh bantu ibu2 yg memerlukan susu

      Delete
  7. Ada hukum yang perlu dipatuhi bila dah jadi ibu susuan ni. Boleh rujuk ustaz/ustazah sebab saya tau secara superficial je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dr shikin.. betul tu.. tu lah die tulis kat blog die

      Delete