Saturday, 7 February 2015

Avillion Admiral Cove, Port Dickson

Forward from my last entry , 

I already told ya that I'm staying at Avillion Admiral Cove aite.. Thus, this is a short review about this hotel..

Hotel ni best, best sebab view dia menghadap laut ( if u got a chance to stay at sea view room), however if u dont get a chance to stay at sea view room, u can enjoy the vista all the time by going down to the lobby. And have a short walk along the pedestrian.

Their facilities are mavelous, just like any other hotel, got a swimming pool, gym, restaurant, left-luggage and etc.. But, there is a different.....

The swimming pool

This is the view from the main lobby

Kena naik tangga ni untuk pergi breakfast.Thus, this hotel is not a stroller-friendly hotel. If you have a baby who rely 100% on stroller, this hotel is not perfect for you. Think twice, otherwise, put a consideration into a baby wearing.. 


They also provide a children playroom. So, those who have kids, bring your kids here and have fun playing with a lot of activities. They do also conduct the activity such as mug painting, batik painting,  t-shirt painting, and a lot more of art activities as well as the games and toys

This girl really enjoy playing legos inside this room

The different about this hotel compare to others is that, this is a place for yachts a.k.a this is a marina.. 

The restaurant. We having our breakfast here


Thats all, thank you guys for reading this short review.. Happy weekend you all  =))

24 comments:

  1. Dah bertahun jugak SS tak ke PD... Takut nak mandi pantai... Takut hitam... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ss : tak yah la mandi pantai.. hehe.. saya pun tak mandi pantai, mandi dalam bilik air jer

      Delete
    2. Ss ni puteri lilin ye tak boleh kena panas...

      Delete
    3. LOL SS alasan tak dapat diterima hahaha..

      Delete
    4. SS takut hitam? samalah kita...alegic kalau panas nih ahahahh

      Delete
    5. Hahaha,,... lawak betul ss ni.. jm, takpe boleh pakai sun block.. hehe

      Delete
    6. Saya puteri lilin tak jadi. Alah pada panas tapi suka mandi laut ;)

      Delete
  2. wah best ni kalau dpt menginap di sini semalam dua...cantik viewnya...heh..heh..angan2 jer kot...

    ReplyDelete
  3. Tak pernah tau ni walaupun dulu kerja PD & selalu survey hotel kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh Dr pernah kerja di PD ye?? Ermmm.. mungkin sebab tempat ni tersorok sikit kot

      Delete
    2. Kat Teluk Kemang ke?
      Saya kerja sana 3 tahun.

      Delete
    3. ini bukan kat teluk kemang.. entahler.. tapi dekat jer dengan roundbout PD kalau dating dari highway tu..

      Delete
  4. Pernah buat tempahan kat hotel ni tapi boss ler yang menginap.. hehehe.

    ReplyDelete
  5. Belum pernah menginap di sini...nampak menarik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak cik.. memnag sangat menarik.. maybe u can try

      Delete
  6. wahh best jugak hotel ni...bestnya dapat view laut...kitorang dulu2 hanimun PD jugak, duduk hotel Glory Beach Resort...second time gi duduk dekat Best Western Hotel, tapi hotel BWH ni jauh dari laut...tpi swimming pool dia besar giler22.... :D

    ReplyDelete
  7. hehehe.. CT slalu gak ke PD tapi seingat CT tak pernah stay kat mana2 hotel pun..
    sebab selalu pegi balik hari.. pecut dari rumah nenek kat bangi.. then dah penat balik hehe..

    Siti Yang Menaip

    ReplyDelete
  8. haah...nk g makan kena panjat tangga...heheheeh.....kena lalu swimming pool kan....kalau tak silap laa heheheh...

    ReplyDelete
  9. berapa harga per night ni Intan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun nak tanya. Last visit saya ke sana saya stay kat Ancasa je..

      Delete