Wednesday, 4 February 2015

Babyfood :: Homemade solid food in the market

Biasanya kalau aku outing pergi mana-mana, aku akan bawak makanan FL sekali. Pergi mana-mana pun aku memang bawak makanan die. Tengok la berapa jam aku keluar, kalau dia dah lunch kat umah, aku hanya bawak makanan untuk 2 sesi jer (hi-tea & dinner). 

Aku prefer homemade solid food untuk anak aku. Lebih terjamin dari segi isi kandungan bahan yang kita guna and of course tak ada gula, salt and presevatif. Dari segi hygiene pun terjamin gak. 

I'm very sure yang ramai ibu-ibu kat luar sana yang sokong homemade solid food ni.. Jimatt oo bila semuanya masak sendiri. 

Tapi sekarang, kalau korang (mommies) tak ada masa nak buat makanan anak. Korang ada choice lain. Ada dah dijual homemade solid food untuk baby kat pasaran. Semalam hari cuti, kitaorang pergi The Curve. Kat The Curve, ada 1 kiosk yang jual homemade solid food - "Baby Ambrosia".


Aku tahu info ni dari bff aku. Dia selalu beli makanan kat sini kalau kebetulan datang ke The Curve. So, bila jalan-jalan sini , dia tak bawak lah makanan anak dia. Just beli je kat situ, and minta orang jual tu panaskan sekali. Then, terus boleh bagi baby makan. Even, korang boleh beli yang frozen and buat stok kat umah. Dan diaorang pun ada buat delivery service ke rumah gak. 

Baby Ambrosia bukan saja ada kat The Curve, ada banyak lagi branch. Korang boleh tengok kat website dia, www.babyambrosia.com

Another option, korang boleh beli steam sweet potato macam kat gambar bawah ni. Biasanya kat Aeon ada kiosk yang jual sweet potato & chestnut.  Selain Aeon, kat shopping complex lain pun ada jugak. 


Semalam aku pun beli gak sweet potato ni untuk mummy & baby kat IPC (Ikano)  =))

P/s : TQ for reading aite you all

11 comments:

  1. Semakin mudah ibu-ibu sekarang. Tinggal kena bijak memilih yg mana terbaik utk diberikan kepada anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan akak.. semuanya senang dah skrang

      Delete
  2. sweet potato klu buat, smbil masuk dlm bekas smbil ngap sebab sedap..hahaha.. ada delivery x sbb lately ni asek xcukup ms je nk msk..huhuhu.. tp sedaya upaya msk gak utk anak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mizz tina.. kat entry ats ni saya ade tulis dah dieorang ade buat delivery service. Order kat website die

      Delete
  3. Bawa Miss FL jalan2 The Curve ye, DP. Pernah lalu kat Baby Ambrosia tu intai2 jelah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : saja jalan2 kat curve and ikea. Nak cari barang skit..

      Delete
  4. Kat KL macam2 ada.
    Kat Seremban ni Heinz je lah yg slalu jumpa.

    ReplyDelete
  5. oooo...baru tauuu ada benda nih...heheheh

    ReplyDelete