Sunday, 15 March 2015

Baby Food :: Muesli

Muesli
Ini resipi yang sesuai untuk dibuat breakfast buat si manja. Resipi ni aku ciplak dari Annabel Karmel. So, korang pun boleh try jugak.

The colour is not inviting but it is very tasty 'coz my princess like it so much

Bahan - bahan :
-Oat
-Yogurt dragon fruit - resipi disini
-Pisang

Cara membuat :
1. Panaskan aot dengan air panas (kalau guna instant baby aot).

2. Ambik pisang, buang kulit dan hancurkab guna blender atau just lenyekkan guna sudu.

3. Campur kesemua bahan - oat, yogurt, pisang

4. Siap!

#Tips - kalau nak lagi sedap, guna yogurt strawberry. Maksudnya, dragon fruit tu tukar kepadabuah strawberry.

14 comments:

  1. Replies
    1. Eny, maybe u can try this.. hehe

      Delete
    2. Eny bolwh la cuba.. tapi seriously, memang sedap

      Delete
  2. Suka tengok entries baby food yg DP prepared

    ReplyDelete
  3. sy selalu makan muesli bar, tetiba confuse, it is a type of cereal kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanis, yupe.. muesli ni ada campuran cereal. Sebab nak buat ni kene masukkan cereal -oat

      Delete
    2. kalau tengok cereal bars yang terjual kat supermart semua mahal2..
      makan skali dua bleh lah.. hari2 takleh.. poket kering..

      Delete
    3. maybe sebab bukan makanan ruji kita kann ;)

      Delete
  4. mcm sedap je..hihi..nk try juga jg lah :)

    ReplyDelete
  5. kaalu sis JM ada anak kecik nih..kat sini blog ni lah refer...mcm2 resipi sihat utk si manja

    ReplyDelete
  6. hehe jujur memang nampak tak menyelerakan ehehe..
    sebab pucat saja kot.. tapi yang penting baby makan sedap..
    itu yang utama ehehe..

    ReplyDelete