Wednesday, 25 March 2015

Thistle Hotel JB

Sambungan dari entry Short Escapes to JB. Aku duk kat Thistle Hotel. SO, ni some review pasal hotel ni dari pandangan mata aku.. Overall, aku suka stay kat sini sebab service die tip-top.. Tambah pulak, hotel ni kat tengah Bandar, tempat makan ada je kat sekeliling hotel. KFC 24 jam just lintas jalan jer.. SO, soal makan senang la, tak lapar nye perut tu nanti..

NI swimming pool. Sangat besar and ada divider.. So, boleh pilih nak swim kat bahagian mana..
 

Ni Restoren The Glass. Betul-betul kat tengah-tengah lobby dan menghadap swimming.. Kalau nak lebih romantic skit, korang duduk je kat meja bawah payung kat tepi swimming pool tu

Ni another side of The Glass Restaurant

Budak cheeky ni pantang nampak air, terus nak terjun.. and terus buat aksi renang berirama.. (Sabooor je lah)
Tu sebab mummy bawak pelampung tu kemana sahaja..

Bilik dia sangat luas. And yang paling best, ade beverage free disediakan setiap hari kat dalam bilik ni

My breakfast

Kalau check-in bilik kat Executive Floor, boleh breakfast and snack petang (percuma) kat Executive Lounge ni. Masa aku pergi hari tu, tak ada orang langsung masa breakfast pagi tu kat Exec Lounge ni, jadinya, ruang ni memang FL je la yang punya.. Boleh la dia buat bising.. ANd Chef tu siap tolong buat puri (her food) lagi  utnuk FL.. baik sungguhh..

Ni meja kami. penuh dengan makanan untuk kami 3 beranak.. View dia sangat best, sambil makan, sambil tengok Bandar Singapura (walaupun jauh nuuunnn di sana)

Budak kecik ni berusaha keras nak bukak yogurt tu

Ok, ini yang paling best, dan yang paling aku suka tentang hotel ni.. As a breast feeding mother, aku memang akan pam susu hari-hari walaupun tengah bercuti. Dan aku pulak jenis yang angkut icebox ni kemana-mana kalau travel naik kereta. So, bila nak bawak pulang ebm ke KL, haruslah kene cari ais batu untuk isi dalam ice box ni. Biasanya, en.suami akan singgah di 7-eleven dulu beli ais sebelum gerak balik ke KL.
 
Tapi, masa bercuti kat JB hari tu, kiteorang tak perlu beli ais kat 7eleven. Sebab nya, Thistle Hotel ni supply ais untuk customer. Free of charge lagi. Just call room service, and dieorang akan antar  ais berapa bucket pun tak kisah. Untuk penuhkan ice box aku ni , aku perlukan 3 bucket air.. Best nye.. suke gilerr.. sebab menyenangkan kerja aku..
Thank You Thistle for your great service !

 
P/S ;;; Kalau book bilik kat Executive floor, boleh terus check-in and check-out kat Executive Busineess Lounge kat lobi. Jadinya, dapatlah speed up sikit masa untuk check-in and check-out. Tak perlu nak beratur panjang-panjang..
 
Where's Next?? .......

12 comments:

  1. WAH BESTNYA BERCUTI N MENGINAP DI HOTEL MEWAH...

    ReplyDelete
  2. Pernah celebrate besday kat sini... Thistle ni tak jauh dari umah...

    ReplyDelete
  3. bam bam budak tecik tu geram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka tengok FL excited main air :)

      Delete
  4. Baguslah service hotel ni :)

    ReplyDelete
  5. macam boleh agak je berapa harga semalam hehehe.. siap ada service tip top cem ni..
    memang tak kuar bilik.. golek2 sajalah hahaa..

    ReplyDelete
  6. Eeeeiii best nyer nak try gak la stay kat sini... maybe one day!

    ReplyDelete
  7. Hujung minggu ni tak ke mana2 ke Intan? :)

    ReplyDelete