Thursday, 2 April 2015

My Lunch yang Simple

Assalamualaikum u'oll..
 
Rasa dah lama sangat tak jenguk blog ni.. Nak blogwalking apatah lagi.. huhu.
Sorry ye kawan-kawan. Saya bukan melupakan kamu semua tapi masa sangat mencemburui.. (ceewaahhhh, ayat tak boleh blah..)..
 
Aku baru je balik dari Langkawi, short escapes to langkawi weekend ni. Ni baru je balik. Kat sana, aku langsung tak sempat nak bukak tab, nak tengok blog, sibuk duk nyoping ... hehe... Trip ke Langkawi tu nanti lah aku cerita..
 
*************************************************************
 
Kali ni aku nak share makanan lunch aku hari ni..Penat nak masak, jadi aku masak simple-simple jer , janji perut kenyang dan makanan berkhasiat..
 
Taaaaa dddaaaa....... Ni dia...



Aku goreng minced beef jer, sekali dengan celery and onion, then, inilah hasilnya... Aku makan sekali dengan nasi putih panas-panas , dengan telur goreng skali..
Yummmyy, yummy, sedap gak..
 
Ok, got to go..
Tunggu my next update ya...
Tq for reading ye u'oll

23 comments:

  1. uuuuish yang simple ni kalo macam mana pun sedap trangkat.. hahaha..
    telur goreng ngan kicap nasi panas pun da sedap da =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan... nasi ngn kicap pun sedap

      Delete
    2. betul. nasi panas.. kicap manis.. then telur mata aaargh..kick kick..

      Delete
  2. simple tapi sedap ni :D **terliur :D

    ReplyDelete
  3. biasa yg simple tu lah sedap..kadang mkn nasi panas dengan ikan masin pun sodap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Why dont esok jm buat mcm ni. Hehehe

      Delete
  4. msk simple tp menyelerakn tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupe.. simple sangat2.. senang giler masak

      Delete
  5. hahahhhaa.. korang, saja jer nak bagi korang telan air liur banyak-banyak.. hehehhe

    ReplyDelete
  6. wow..lauk yg cukup menyelerakan..ngencess.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha. Selera hingga menjilat jari. Hehehe

      Delete
  7. good idea la mince beef goreng.. tak terfikir langsung nak masak cmtu hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eny, boleh lah cuba lepas ni. Hehe

      Delete
  8. makan dgn nasi putih panas2 memang sedap..kalau ecah tambah sikit cili api lg ummpphhh seleranyaa haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perrrgghh... cili api, berdesup keluar asap kat telinga

      Delete
  9. Boleh makan bertambah pinggan ni, Intan. Simple yet sedappppp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betuull farrah., sedaapp.. hehe

      Delete
    2. Ni boleh jadi bekal Intan kalau nak bertapa kat library. Intan dah dapat supervisor baru?

      Delete
  10. Salam. hee sedapnya telur goreng masak kicap simple mimple tu mak ;p

    ReplyDelete
  11. Errkkkk...napa nampak sedap nih...hehehe...Yg simple tu lah selalunya sedap. Dapat nasi panas, telur goreng ngan kicap pon dah selera.

    ReplyDelete