Friday, 31 July 2015

Berhari Raya di KL Bird Park

Assalamualaikum U'olls..
 
Raya hari tu kitaorang beraya kat KL... My parents and parents in law di KL, jadi tak perlu nak bergaduh-gaduh nak balik kampung sape dulu... Senang, sebab umah parents kami dekat-dekat jer.... Cumanya, aku balik ke Kuala Terengganu masa hari raya ke-5. Terengganu tu kampong aku, my parents asal dari Kuala Terengganu tapi sejak nikah, dieorang pindah duk KL.. Jadinya, kat Kuala Terengganu, ada semua saudara mara, tok ki, tok wan, pakcik makcik semua ada.. But, tok ki & tok wan dah lama meninggal dunia. Yang tinggal, cuma uncle & aunty jer & all the cousins... But, still we have fun when we all balik kampong..
 
Kalau raya di KLyang bestnya, jalan lenggang, tak banyak kereta & yang paling best, langsung tak ada traffic jem, so aku boleh pergi mana jer aku nak pergi , cepat jer sampai kat destinasi... So, Raya ke-2 hari tu, kami decide nak bawak our lil' princess ni pergi Taman Burung. Taman Burung kat KL ni yang terbesar kat Asia Tenggara tau... Ingatkan tak ada orang, tapi penuh jugak orang datang Taman Burung masa hari raya ni...
 
She really enjoyed tengok burung-burung tu depan mata.. Tak pernah tengok kan sebelum ni... Maybe lepas ni, bolehlah pergi lagi..
 
Tiket masuk RM27 seorang (dewasa), kalau kanak-kanak RM 13 seorang.. and baby FREE of Charge. Bird Park dibuka seawall jam 9 pagi & tutup jam 6.00 petang...
 
Nak burung apa, semua ada..
 
Burung Kasawari

 

Flamingo..

Tempat ni besar, menapak la jugak aku nak berjalan.. Nasib baik baby aku angkut  naik stroller
 
 
Ni masa dalam flight, masa on the way balik Terengganu.. Kerjanya - "berkemas", dah boleh ganti jadi stewardess kat atas flight tu..
 
Ok, that's all..
Selamat Hari Raya u all
 

19 comments:

  1. tak penah sampai pun lagi tempat ni
    tiket dia agak mahal juga ye.

    p/s-membalas kunjungan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ yana sebab visit blog kite.. tak salah kalau membalas kunjungan....
      memang mahal jugak la tiket die.. tapii berbaloi rasanya kalau bawak budak kecik.. enjoy

      Delete
  2. Sesuai kalau baak budak , boleh kenalkan 1 per 1 burung ,

    salam singgah :) http://emmadianastory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. mesti sikecil tu suka sgt tengok burung3 yg pelik2 n cantik ni...

    ReplyDelete
  4. hi awek Ganu yang comel... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye ss.. hehehehe.. thank u sebab puji kite comell (kembang bontot jap.. hahahha)

      Delete
  5. Seronoklah si FL tengok birds. Comel je dia mengemas tu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah... dia memang suka "berkemas " farrah

      Delete
    2. Bagus ni. Kecik-kecik dah tunjuk bakat nak tolong mama :)

      Delete
  6. Banyak ke burung dekat ini? tak terlinta pula nak melawat bird park, rasanya ada kedai makan dekat sini yang kita akan di temani dengan burung jinak. Rajin betul dia mengemas tu, agaknya bakal jadi stewardess nanti

    ReplyDelete
  7. sy dulu pun teringin nk g bird park...tp smpai sudah xsampai..heheheh....sesekali blik kpg rasa sonok kan....hihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun sis. Sampai sekarang tak sampai2 lagi :)

      Delete
  8. Bila dapat p sana teringin nak jdi burung bebas terbang hihihihi

    ReplyDelete
  9. Suka tengok gambar yg pertama. Asyik betul si FL tengok burung :)

    ReplyDelete
  10. pernah pergi sekali tapi kat luar je...bila tgk harga tiket terus x jadi masuk...RM27 sorang pastu sendiri nk keluarkan duit utk 5 org dewasa...terus ckp..x yah masuk lah...burung je pun...baik g mkn lagi puas hati...gittew kan...tapi kalau bawak budak2 kecik sebaya FL ni mmg berbaloi

    amoii..rajin mengemas...dh besar nanti leh tolong mama lipat kain hiihhi

    ReplyDelete
  11. Slm akk..nk tnye..mase msk bird park tu mknn luar xblh bwk kan..dorg cheak beg ke..

    ReplyDelete
  12. Slm akk..nk tnye..mase msk bird park tu mknn luar xblh bwk kan..dorg cheak beg ke..

    ReplyDelete