Tuesday, 11 August 2015

JM Jari Manis - Manis Sangat ker?

Assalamualaikum..
 
Jari Manis.. Manis Sangat KER???
Hahahaha..
 
Memang Manis pun... Sis JM sentiasa manis..
manis senyuman, manis budi perkerti & manisnya tulisan..
Alhamdulillah, Syawal masih ada lagi...
& yet, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri (walaupun dah banyak kali wish) kat Sis JM..
Soooo sweeettt.. sebabnya Blogger Sis Jari Manis bagi aku kad raya masa Ramadhan hari tu..
 
Lambat giler aku update story.. hahahha,..
Maafkan saya Sis JM...
Abang posmen dah hantar kad ni dah lama, masa bulan puasa hari tu..
Tapi aku ni jenis yang malas nak check post box hari-hari..
Sebab dah tahu tak ade secret admirer nak hantar bunga....
Jadinya post box tu aku tengok sebelah mata je lah hari-hari..
 
Bila sibuk beraya, & dah habis beraya pun, en.suami aku bukak lah post box nak tengok kot-kot la ada dapat cabutan bertuah ker terus diantar hadiah kerumah...
alih-alih, tengok aku dapat kad raya..
Punyalah terkejut..
 
and so excited sebab yang bagi kad ni ialah Sis JM..
Aku dah kenal JM ni sejak dari tahun 2012, masa tu aku aktif kat blog lama as traveler..
Pernah dah sis JM mintak address sebelum ni nak bagi buah tangan tapi aku tak bagi address tu sebabnya aku tak nak terima "rasuah"... kenttuuttt!! (rasuah la sangat)..
 
Entahlah kenapa aku tak bagi address sebelum ni, mungkin sebab aku tak nak terima apa-apa hadiah dari kawan yang aku tak kenal inperson... itu persepsi aku sebelum ni, sebelum wujud Dorsett Pink ni..
 
Aku kenal JM dari zaman bujang, zaman aktif travel ke sana sini sorang-sorang.. (Sekarang pun aktif travel lagi, cumanya sekarang dah travel ber3, dah tak ade travel sorang-sorang).. Ada lah 2,3 orang travel blogger lagi aku kenal secara rapat, kenal in person sampai boleh pergi travel sama-sama.. Walhal sebelum tu cuma kenal dalam blog jer... Well, blog dah buatkan kawan-kawan aku bertambah...
 
Hopefully, 'perkenalan /persahabatan' dengan JM ni berkekalan , and maybe one fine day boleh jumpa face-2-face.. THANK YOU so much JM sebab ingat kat kita & bagi kad raya ni kat kite.. And TQ also for the DUIT RAYA untuk si comel kite tu... Semoga Allah swt murahkan lagi rezeki JM...
 
 
 

Tulisan JM pun cantik.. art sangat..

 

39 comments:

  1. Yezza!!! dah dapat rupanya sbb ramai yg cakap x dapat..itu yg risau ..

    yee!!! kita dah lama kenal dari zaman bujang until Intan dah ada En Abe dan FL...sis JM still "MEMBUJANG"...so jawapan nya Jari Manis tu tak MANIS sebenarnya ahahahah.....jari je yang manis ahakss...terima kasih sudi jadi kawan malya sis JM ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janganlah cakap cenggitu, sis. Hihihi manis tetap manis.... :)

      Delete
    2. Dak Farrah..senyuman nya manis heeee

      Delete
    3. jangan cakap gitu sis JM..manis bukan diukur dari dah temu jodoh ke tidak.hehe

      Delete
    4. Jay Emm tu yang jual mahal... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. betul tu SS.. JM jual mahal sangat.. hehe

      Delete
    6. Setuju ngan Sal! High five sikit!

      Delete
  2. layout blog dah tukar...rasa lebih puas baca dan cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple is beauty... he he he...

      Delete
    2. kan.. kan ss.. I do like simple.. hahahaha

      Delete
    3. sis JM suka natural beauty mcm org tu plus header warna pink!

      Delete
  3. tulisan cantik? aduss!! itu tulisan orang MALAS..kalau rajin lagi cantik kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahh! kalau gitu tulisan orang mallasss.. errmm

      Delete
    2. Kalau tulisan rajin macam manalah rupanya ye :)

      Delete
  4. Sis JM memang manissssssshhhhh orangnya. Siapa yang dah kenal, tahulah. Saya pun belum ada rezeki jumpa Sis JM in person lagi, Intan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah ada jodoh nanti kita jumpa eh

      Delete
    2. JOm kita buat gathering nak? hehe

      Delete
  5. jari manis yg manis budipekerti n serba serbi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn puji lebih lebih kak Paridah....koyak seluar kecik JM ni hihhhi

      Delete
    2. ceeewaaahh! JM blushing la tu.. malau-malu kucing.. hehe

      Delete
  6. Jay Emm tu tulis ucapan ke buat karangan.. Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab JM rajin menulis ss.. hehee

      Delete
    2. cara menyampaikan rasa kasih dan sayang..ikhlas dari hati :-)

      Delete
  7. SS pon kenal Jay Emm dari 2012... TAPI.. as silent reader... But now... Now? Now? Biar Jay Emm yang jawap... Keh Keh Keh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now?? Now?.. Dah tahu SS.. JM tak yah jawab dah. hehehe

      Delete
    2. Hahahah betul cakap Intan tu,..dah tahu dah kan...tak yah story dah ;)

      Delete
  8. Replies
    1. SS.. soalan tu... ermmm....

      Delete
    2. SS.. saya ada cerita kat my first entry... - sebab blog lama ada stalker.. saya malas nak layan jadi saya terus buat blog baru

      Delete
    3. Nanti nak gali balik la first entry. Ada stalker rupanya,..

      Delete
    4. SS ada stalker... Tapi... SS abaikan aje... Komen2 macam $#@! pon ada... Tak approve pon.. Buat tak nampak! Nanti SS baca 1st entry....

      Delete
    5. SS tok sah cakap. Stalker, paparazi, mamarazi semua buru dia :)

      Delete
    6. org ramai feminat mmg mcm tu Farrah heee...pastu dapat hadiah sebakul heee

      Delete
  9. hehehe manish saaaangat Akak JM kitaaa yang sorang tu =D

    ReplyDelete