Thursday, 10 September 2015

Playing & Learning Class

Assalamualaikum...
 
I've already signed up my daughter into Gymboree Play & Learn Class on last June 2015..
Sejak dari sebelum ada anak lagi, aku berangan-angan nak hantar anak aku masuk kelas kat Gymboree ni.. Jealous tengok parents lain hantar anak dieorang kat sini, kids pun macam happy je dapat main sambil belajar.. So, hmasa mengandung dulu, selalu lah duk usha website Gymboree ni & tengok kat You Tube... Thus, angan-angan tu kini dah menjadi realiti... Alhamdulillah..
 
I signed up my princess for playing class, music class & art class.. Tapi art class belum start lagi, kena tunggu umur dia 1 tahun 6 bulan baru dapat join... Actually, kelas kat Gymboree ni untuk anak-anak start dari lahir lagi dah boleh join, tapi kelas apa yang boleh join tu , it depends pada peringkat umur..  Macam music class, start umur 6 bulan baru boleh join..
 
So far so good.. FL happy sangat dapat main-main dengan kawan-kawan and dapat explore banyak benda masa kat dalam kelas.. Mana lah tak excited.. Kalau boleh, hari-hari dia nak datang kelas ni... Kelas kat sini English medium.. so diaorang communicate fully English.. Its good for our kids also sebab dapat belajar speaking English.. Mummy or daddy pun kene / "WAJIB" join jugak kelas ni, maksudnya kena help anak untuk involve dalam aktiviti dieorang.. Kalau anak dah umur 3 tahun, baru mummy/daddy tak yah involve sekali... Dalam planner aku pun, aku dah tanda siap-siap untuk 'free' kan masa aku untuk hantar FL pergi kelas ni..
 
 

Ni set up kat dalam kelas... set ni akan berubah setiap 2 minggu
 depends pada modul pembelajaran..
 
Bilik main ni luas... So, memang enjoy la anak-anak bergerak bebas explore itu ini...
 
FL with her classmate & her teacher... Still waiting for others before the class begin..
 
 
So parents.. if u are interested to send your kids to Gymboree Class, please visit their website
 
Anyway, TQ for reading everybody!

20 comments:

  1. anak kecil lagi dh masuk kelas yg santai saja sambil bermain sambil belajar bagus tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak bagi die improve die punya motor skill akak

      Delete
  2. Kalu SS... Dah guling2 dah nih... He he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS guling2, kene halau.. hahahhaha

      Delete
    2. Hikhikhik tiba2 imagine SS guling2 kat bilik luas tu then kena halau ;)

      Delete
  3. menarik.. parents pun boleh spend ms betul betul main dgn anak anak

    ReplyDelete
  4. amboiii...cerianyer tpt tuhhh...kalau sy pun mesti excited nihhh...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat ceria untuk bagi otak ceria.. hehehe

      Delete
    2. supaya dieornag excited utk datang kelas

      Delete
  5. Bunyi kelas ni macam seronok. Bolehlah saya share entri ni dekat kawan-kawan saya yang dah ada anak.

    ReplyDelete
  6. macam best je ni untuk anak anak..

    ReplyDelete
  7. Daebakkkkkkkkkkk !Kecik kecik umur setahun jagung pon dah hantar pergi class !Its awesome .....I dont think there are no place such gymboree for a kids to learn and explore the new thing! Good decision,moomy....Its a first step to make our child being an educated person .....wow!Ph.D student!kos apa ni akak ?teruja nak tau .........bgtau kat chatbox saya okay .........I see kat sidebar .......wahh!kemain travel.....cerita lah pasal travel kat blog nih!Especially Korea and Europe!Waiting for u to come to my blog...feel free to visit it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. memang kalau boleh nak die (anak) jadi "DR' jugak macam daddy die... mungkin ade kot tempat lain yang macam Gymboree ni tapi tak establish macam Gymboree la kot

      Delete
  8. Bestnya! Bestnya! Aktivities ni semua elok utk child development. Seronoklah FL jumpa ramai kawan :)

    ReplyDelete
  9. ohh...seronoknya lah hai...boleh build confident..FL!! lebatnya rambut...auntie JM nk pinjam boleh..byk sgt rambut gugur nih

    ReplyDelete
  10. Wah... macam best je ni... set colorful macam ni mmg bdk2 kecik suka sangat!

    ReplyDelete
  11. Menarik betul setting tempat dia! Dan idea bagus juga tukar deco every 2 weeks kan.

    ReplyDelete