Monday, 2 November 2015

I am Washi Tape Lover!

Hye November !!
Diam - diam, dah nak hujung tahun.. Kejap jer masa berlalu..
 
As I am a planner addict, I am also in love with washi tape.. I use that washi tape to decorate my planner as well as to decorate other things too such as for my travelling notebook journal, for my meal plan and also to décor greeting cards.
 
If I found washi tape anywhere, I can go ga-ga towards it.. haha... soooo addicted !
Usually, I bought washi from Kinokuniya - my favourite place since my school time.. or in Daiso.. as Daiso can get much more cheaper but there is less choice... tak banyak sangat washi kat Daiso... But right now, I found a new place selling washi tape at affordable price.. Only RM 5.30 for each of it.. Same like Daiso as well... It is KOMONOYA, located at Alamanda Shopping Mall in Putrajaya.
Actually, kat instagram pun ramai yang jual washi tape ni..
just search #washitape or #planneraddictsmalaysia
 
So, here is my collections..
 
Ini koleksi sedia ada.. Top-up beli sikit-sikit.. Yang guna stick ais-krim tu, untuk bawak gi travel mana-mana, senang, jimat space & ringan.. Tapi kalau ke university hari-hari, aku angkut semua nya sebab senang nak cari design mana yang berkenan..
 
Just bought this one at Komonoya.. Rasa macam nak borong semua tapi tak mampu... *kawal nafsu*

I used this pouch bag to store my washi collections.. But it seems too pack right now..
I think I do need a bigger space

Ini washi tape Farrah yang bagi...Entry kat sini.. Thank you.. Koleksi aku makin bertambah... Thank you Farrah...
 
 Ok. That's all.
Thank you for reading as well..
Enjoy your November ya.. !

28 comments:

  1. Hai, Intan! I am a washi tapes lover tooo! Banyaknya koleksi Intan!

    ReplyDelete
  2. Haaa yg letak tapes kat batang aiskrim tu saya baru nampak di Pinterest :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah suka layan pinterest ye..

      Delete
    2. Kalau boring2 memang masuk pinterest,..cuci mata ;)

      Delete
    3. ayu bukan washi lover tapi sllu je masuk pinterest tu..
      sane kalau bab cuci mata sehari xckup..

      Delete
  3. Ohhh..ni namanya washi tape ya..baru tau hihihi..salam kenal n done follow sini

    ReplyDelete
  4. berguna sgt pada yg memerlukannya...DP minat jadikan koleksi pula ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak. sangat berguna pada yang menggunakannya. hehe

      Delete
  5. wau banyaknyaaa,sy pernah juga beli,lepas tu simpan je,xtahu nak guna kat manaa,,tp suka tgok benda ni sbb kawaii sangat ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks awak sebab sudi baca blog kite,,,

      Delete
  6. Mak Ai! banyaknya... nampak sangat hidup tersusun cantik bila semuanya sudah diplanning
    Kakak dulu rajin juga tapi bila dah tua ni malas dah hihi... tapi anak kakak ikut jejak kakak tau
    Suka bendalah ini semua. Sampai bila kemas kakak jumpa sana-sini ada..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kirenya anak akak banyak gak la ikut taste saya kan.. hahaha

      Delete
  7. Its notice the email kakak sent to you was failed
    Please check your email add. given to kakak is correct.
    I've been tried twice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak.ni alamat emal saya kak.. dorsett.pink14@gmail.com

      Delete
  8. Wah banyaknya...
    Saya pun suka tapi takde la beli banyak2. Tapi kalau berdiri kat kedai tercegat je depan benda alah ni duk telek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya beli banyak-banyak sebab memang dah jatuh cinta... and memang hari2 saya guna benda alah ni. so , saya tak rasa membazir la beli banyak2

      Delete
  9. Makkkk aiiii... Banyakknyeeee.... Perghhhh!

    Cer check emailll... Ada dapat? He He He...

    ReplyDelete
  10. ooooo...de jual kt alamanda ehh DP...nti nk terjah jugak...sy pun suka benda alah ni hehehe

    ReplyDelete
  11. I guess Alamanda has a lot of new shops now eh. I never heard about KOMONOYA.

    ReplyDelete
  12. nah leh geng dgn dak Farrah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang geng! Memang geng! :(

      Delete
    2. Huhuhu nampak tak 'typo' smiley - :D

      Delete
  13. aida kenal washi tape ni pun kat blog farrah.
    ada terjebak beli kat daiso.
    hmmm utk anak2 dara aida tu la.
    diorang kat suka berkreatif sesama diorang :)

    ReplyDelete
  14. ok...saya tak kenal benda ni
    ingat makanan jepun apa tadi...hehe
    wah koleksi banyak betul...tapi cantiklah ye =)

    eh chop...DP ni student lagi ke? ke lecturer?

    ReplyDelete
  15. ayu knal washi tapes ni pon dari kak farrah jugak..
    masih blm pandai gunakannye

    ReplyDelete