Monday, 4 January 2016

Tahun Baru di IKEA Cheras

Assalamualaikum ..
 
Selamat Tahun Baru 2016 semua..
Bagi aku, tak dak bezanya 2016 atau 2015 ..
sama je bagi aku sebab tesis aku belum siap lagi.. huhu..
Nanti bila dah siap tesis & dah submit ,
baru memberi makna yang besar untuk hidup aku nanti.
InshaAllah, tahun 2016 ni target nak habiskan study, nak pulun siapkan tesis Ph.D..
 
Weeekend baru ni, to be axact 1.1. 2016, eh! weekend ker? Kira weekend gak la ye walaupun 1.1.2016 jatuh pada hari Jumaat.. Long weekend.. Fuuh! heaven! , aku & family berseronok-seronok di IKEA , Cheras.. Kiteorang belum lagi jejakkan kaki kat sini sejak  Ikea ni dibuka November hari tu. So, ni first time la kiteornag pergi..
 
Senang je nak cari Ikea ni, pergi je kat Bulatan Kampung Pandan, terus Nampak, signboard Ikea sebesar-besar alam kat salah satu simpang tu.. Tempat ni Bangunan Ikea jer yang dah beroperasi, IPC kat sebelah IKEA tu tak siap lagi..
 
Aku rasa Ikea Cheras ni lagi besar kot dari Ikea Mutiara Damansara or maybe sebab tak ramai orang lagi, so less crowded..
 
Lengang jer..
 

 
Ok, ni playroom for kids.. Same like IKEA Damansara.. Free of charge untuk sejam kalau nak tinggalkan anak-anak main kat sini. But I think it suitable for kids 5 years and above.. Like my little FL, I think it is not appropriate yet to lift her here since parents are not allowed to join

One of my dream kitchen...
Tunggu la nanti umah sendiri dah siap,
aku pasang kitchen cabinet cegini..
See, little FL also excited on this design..

My favourite... Hunting for fabrics..


 
See. aku rasa tempat ni memang besar



Itu je gambar yang aku dapat share.. Tak ada snap banyak gambar sangat..Overall, aku suka.. Dah nama Nye IKEA, buatlah IKEA kat mana pun, besar ke kecik ke, aku tetap suka dengan IKEA as I am a fanatic fan of IKEA..
 
*** terigin nak pi IKEA Singapore tapi sampai sekarang tak jejak kaki pun lagi..

10 comments:

  1. Masih tidak berkesempatan lagi nak terjah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya [un tak sempat nak pergi ikea cheras tu, new year hari tu ada masa , then terus terjah ke ikea tu..

      Delete
  2. Forex Trend Detector

    Forex market or exchange of a nation's currency with that of another is a very lucrative trade for the investors. It is a global financial market with unbound time limit. You should have thorough knowledge of the trade before you invest your money in it. Along with the huge profits there is also high risk of loss involved. So, before investing your money you should be aware of both the sides of the trade.

    http://nomorefakereviews.ning.com/articles/forex-trend-detector-review

    ReplyDelete
  3. Dulu masa keje area Pasir Ris Singapore.. Hari2 lalu IKEA... Tapi tak pernah sekali pon terasa nak pi... Memang besau giloss Ikea Singapore tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke SS? Waaahh! ni lagi buat darah menyirap berkobar2 nak pergi ikea Singapore ni..

      Delete
  4. Tak pernah sampai IKEA Cheras ni lagi sebab takde orang nak bawa T___T

    ReplyDelete
  5. sgt nak gi sini. but lom time.
    memang suka sgt dgn ikea.
    simple and practical.

    ReplyDelete
  6. akak.. kurlasss kak sambut new year kat IKEA ngeh3..

    ReplyDelete
  7. tak puas lagi berjalan hari tu time opening day

    ReplyDelete
  8. Dah pernah pergi dah masa tengah pregnant haritu, besar.... betul.

    ReplyDelete