Friday, 28 July 2017

S.O.P Sebelum Keluar Rumah

FL : Amy nak kuar tak? (Mummy nak keluar tak?)

Mummy : Nak

FL : 
OK .
Gi andi lu,
Inum cu lu, 
Ido lu, atu ukar aju, baru kuar. 

(OK. 
Pergi mandi dulu,
Minum susu dulu,
Tido dulu, pastu tukar baju, baru boleh keluar).

****************************************************

Errrmmm.. itulah ayat FL setiap kali dia ajak aku keluar rumah (pergi jalan-jalan).
Dia tak kata da nak keluar, dia akan tanya 'mummy nak keluar tak'. 
Kalau mummy jawab tak nak, dia paksa gak suruh jawab NAK (nak la amy, nak lah amy) ..

Kan senang kalau dia cakap je - 'mummy, jom keluar' .

So, ayat-ayat tu dah jadi Standard Operating Procedure buat FL bila nak ajak mummy keluar. Sebab mummy dulu selalu cakap kat dia macam tu. hehehe. Sekarang dia pulak cakap kat mummy. Tapi dia la yang buat semua 'task' tu, bukan mummy. heee

Kalau ngan daddy dia, lain sikit ayatnya. 

11 comments:

  1. Hahaha....dah jadi sop dah....hafal dah dia...hihi

    ReplyDelete
  2. hahaha FL FL.. tapi kena tido dulu tu kak.. pkul brapa nak keluarnya kalo gitu hehe..

    ReplyDelete
  3. oo kt umah ada gak SOP ingat kt office jer hehe
    salam kenal

    ReplyDelete
  4. hihi. seronok kalau layan keletah anak ni,

    ReplyDelete
  5. Comel ayat FL ajak mumny keluar.. hehehe 😁

    ReplyDelete
  6. seronok melayan keletah anak2 ni kan sis hehe

    ReplyDelete
  7. hehee. teletah ank2.. meriah rumahhh.

    ReplyDelete
  8. Hahaha.. amboi kemain. Kalau dengan daddy dia cane lak?

    ReplyDelete
  9. lahai... siap ada S O P lagi tu... kemain..

    psssttt... terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #31.

    http://www.mialiana.com/2017/07/senarai-url-blog-31.html

    Keputusan pemenang akan diumumkan pada malam ini. Gud luck.

    ReplyDelete
  10. Thanks semua yang tinggalkan komen. saya tak dapat nak reply komen satu2, butang 'reply' tu ada masalah... aduuss. nanti bila masalah dah setel, nanti saya reply komen kalian k. neway, thank you so much sebab sudi drop komen

    ReplyDelete