Monday, 10 July 2017

Travel Guide : Supir di Lombok

Hari tu aku pergi Lombok, Indonesia, aku guna khidmat supir. Cari maklumat dari Instagram.



Nama supir tu Asriel.



Yang baju putih tu Asriel. Yang baju hitam tu assistant Asriel, nama dia Gege. Diaorang ni memang best sangat, semua kepala gila-gila. Baru jumpa hari tu rasa macam dah lama je kenal.


Ini gambar-gambar dari IG Asriel. Asriel ni jurugambar, so gambar-gambar yang dia snap semua cantik. Diaambik gambar korang tanpa charge. Tapi kalau korang memang nak buat photoshoot kat Lombok tu (Lombok kan cantik) ,korang boleh gak hire Asriel ni untuk shoot outdoor photo korang.

Kalau korang nak cari supir kat Lombok, aku memang rekomen Asriel ni 100%. Semua dia boleh arrange untuk korang, dari itenerary, tempat tidur, makan, transportation semua dia boleh uruskan. Kalau korang just nak transportation je pun, dia boleh uruskan jugak. Segalanya based on permintaan pelanggan.

Korang contact je dia melalui email atau whatsapp, InshaAllah dia reply.Mungkin dia reply lambat sebab dia kena entertain guest setiap hari, tapi for sure dia akan reply jugak. Sabar je.

18 comments:

  1. paling penting bab GAMBAR tuuuuuuuuuuuuuuuu...serius lah cantik okeh gamabr dia !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq izwa for your comment. You are always be the first yang baca entry saya dan komen pertama. Tq so much

      Delete
    2. Memang cantik sangat gambar yg dia ambik.. #takmenyesal

      Delete
  2. serius cantik gambar2 yg diambik tu... lombok still dlm list ni..soon to go Insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah. Sy doakan husna dpt pergi. Memang cantik gambar2asriel tu

      Delete
  3. pergh.. nice share.. nnti kalau terasa nk ke lombok boleh cari dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezzzza. Highly recommended 👍👍

      Delete
  4. Dah pergi Lombok tp rasa macam nak repeat lagi...

    ReplyDelete
  5. nais! kalau dapat jadikan asriel photographer pun cun, best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sangat IQ. Booking dia awal2, sebab jadual dia selalu full

      Delete
  6. wow. cantik. berbaloi amik asriel.
    ari tu jabatan ada buat rombongan ke sana.
    aida x gi. faktor anak-anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh. Takpe nanti anak2 dapat besar nanti, boleh aida pegi

      Delete
  7. ambikkan gambar sekali yea...hebat..

    ReplyDelete