Idea 'Doorgift' Yang Mudah Dan Praktikal

by - Saturday, September 29, 2018

"Nak bagi doorgift apa erk kat guest nanti?"

 "Nak bagi itu, mahal lah.. "

Itu antara dialog yang selalu keluar masa nak buat majlis repsepsi perkahwinan.

Salah satu benda yang boleh dikatakan wajib ada dalam checklist untuk majlis perkahwinan ialah doorgift. Susah jugak nak fikir apa doorgift yang sesuai untuk diberikan pada tetamu kan, especially untuk keluarga yang baru pertama kali bakal menerima ahli keluarga baru (menantu). 

Kalau nak senang, serahkan saja pada wedding planner dan diaorang akan perah otak untuk fikir dan pergi beli apa doorgift yang sesuai.  Macam-macam idea orang buat, samaada beli siap kat kedai, atau buat sendiri atau tempah jer kat mana-mana kedai yang ada buat service doorgift ni.

Dan ini aku rasakan tengah 'in-trend' sekarang - KICAP.

Ada 2-3 majlis kahwin yang aku hadiri tahun ni, tuan rumah bagi doorgift KICAP JALEN. 

Dan aku rasa ia agak praktikal, sebab aku boleh guna kicap tu kat rumah dan bawa kicap tu pergi travel. Sebab saiz dia kecil jer - comel lote.


Packagingnya pun comel dan menarik

Kalau nak tempah Kicap Jalen ni untuk dibuat doorgift, contact jer nombor yang tertera di situ.
1 Malaysia jalen i boleh pasarkan.


Menarik kan? Ce share apa lagi doorgift yang menarik untuk tahun ni dan tahun depan.. 
mana tahu ada yang dapat idea dari sharing korang ni. 

You May Also Like

6 comments

  1. Baru-baru ni PC pergi majlis kerja kahwin...dapat air coca cola....botol besar...hehehe...comel pulak ada telur masinnya berikat reben..hehehehe...

    ReplyDelete
  2. DOORGIFT MENARIK TU..SEKALIKAN DGN BUNGA TELOR

    ReplyDelete
  3. Pernah dapat telur ayam rebus, meggi, cekelat, tuala kecil dan muffin setakat ni, kicap belum lagi...hihihi

    Follower #260

    ReplyDelete
  4. adik ipar kawin baru ni buat macam ni juga tapi campur kicap,sos dan kordial memang menariklah. ada juga dapat air kotak 1 liter tu

    ReplyDelete
  5. comelnya kicap jalen tu..hahaa..nad haritu dapat ubat urut..hahaa

    ReplyDelete
  6. Saya suka dapat doorgift begini. Kita boleh guna/manfaatkan.

    ReplyDelete