Beg Makanan Baby Bila Travel

by - Friday, November 09, 2018

Beg Makanan Baby Bila Travel | OK, hari ni nak share pasal beg makanan Leeya. 

http://www.dorsettpink.com/2018/11/beg-makanan-baby-bila-travel.html
Ini beg makanan Leeya bila travel. Yang sebelah kiri ada tulis 'FIFFY' tu ialah beg makanan yang digunakan hari-hari. Yang sebelah kanan (yang tinggi sikit tu) ialah cooler bag. Cooler bag ni dibawa bila travel lebih dari sehari, bila tidur kat hotel atau tidur di rumah family. Kalau tak bermalam, cuma bawak bag FIFFY tu jer pergi mana-mana.

 Ini pandangan sisi dua-dua beg ni.

 Wet tissue ni wajib ada dalam beg makanan Leeya sebab dia selalu comot-comot masa makan. Wet tissue ni sesuai untuk lap mulut dan gusi/gigi.

 Ini contoh 'alatan perang' untuk Leeya makan. hehe. Wajib ada bip dan wet tissue, sudu dan air untuk Leeya minum. 

 Biasanya ini bekas makanan Leeya bila kat luar. Biasanya amount makanan yang dia makan ialah 120g. Minum air biasa jer dalam bekas EBM Avent tu. Sudu tu beli kat Daiso. Cute kan? hehe

http://www.dorsettpink.com/2018/11/beg-makanan-baby-bila-travel.html
kadangkadang guna bekas pink ni untuk makan. Bekas pink ni beli kat Daiso.



Dalam beg ni juga wajib ada tisu.

Ini ialah makanan yang dibawa bila travel hari tu pergi Penang. Makanan yang sejuk diletak dalam cooler bag berserta dengan ice pack.  Ini rupa fridge hotel.


Ini EBM dan puri lobak & puri pumpkin.


Ini ialah puri avocada + carrot yang dibuat siap-siap kat rumah. Food pouch tu aku beli kat kedai baby. Food pouch ni boleh diulang-ulang guna. Lepas guna, basuh, pastu boleh guna balik. Boleh disteril dan selamat diguna dengan dishwasher. Bila nak makan puri kat dalam ni, hanya letak je dalam mangkuk/bekas yang berisi air panas dan rendam untuk seketika. 

Untuk nasi, aku guna 'baby rice'. Boleh baca kat entri ini - 'BABY RICE' UNTUK TRAVEL.

You May Also Like

2 comments