Resipi Ayam Panggang Paling Mudah Untuk Bersahur

by - Wednesday, May 15, 2019

Resipi Ayam Panggang Paling Senang  - Ini antara lauk kegemaran aku ketika bersahur. Biasalah pagi-pagi kan malas, mana lah nak beria-beria nak masak kari, gulai bagai. Perut aku dan en.suami pun suka lauk-lauk yang simple jer masa bersahur. Tapi kami wajib makan nasi dan kurma masa bersahur tu. 

Biasanya masa bersahur, aku akan panaskan jer lauk-lauk berbuka sebelum tu. So, make sure lauk tu ada lebih untuk bersahur nanti. Kalau lauk tak cukup, jadinya kita panggang jer lah ayam, atau masak ayam goreng jer. hehe. 

So, ni aku nak share Resipi Ayam Panggang yang Paling Simple dan Senang nak buat. 



Aku marinate dulu siap-siap ayam tu dengan bahan-bahan perapan berikut :
- Garam
- Cajun Seasoning
- Pasley Leaves
- Olive Oil
** (Optional - black pepper)
** Sometimes, i loves to put Paprika seasoning too.

Lepas dah marinate, simpan dalam fridge. Then, bila nak masak (waktu bersahur), aku masak guna air fryer yang aku baru beli tu. hehehe. 

Senang! lepas masuk dalam air fryer, boleh lah solat tahajud 2 rakaat dulu atau mengaji 2 muka surat. By time, siap solat atau mengaji, dah siap ayam yang dipanggang tu =)).

Pastu kita makan lah kenyang-kenyang sampai Imsak (senyum). 

You May Also Like

2 comments

  1. mmg mudah boh je rempah2... mkn lak pns2 time sahur tu mmg best

    ReplyDelete
  2. ok sedapnya. now i miss home. sbb selalunya kt rumah je dapat makan ni

    ReplyDelete