Weekend Getaway at Shaftbury Residence, Putrajaya

by - Friday, December 20, 2019

Masa Bulan November hari tu, aku dan my big family ada stay kat Shaftbury Residence, Putrajaya masa waktu Konvo hari tu. Dekat sikit nak gerak ke UPM kalau stay kat Putrajaya. 

Memandangkan konvo hari Sabtu, so kiranya itu adalah 'weekend getaway' kitaorang =)).

Residence ni ala-ala macam AirBnB la, tapi ada jugak hotel. Yang kitaorang duduk tu AirBnB, kitaorang sewa direct dengan  owner rumah. Tempat ni kat betul-betul depan Alamanda. So, senanglah nak makan-makan atau shopping. Kitaorang book rumah ni kat booking.com. 

Rumah yang kitaorang sewa tu ada 2 bilik, 1 bilik air, ada fridge, ada kitchen lengkap dengan pinggan-mangkuk dan microwave, ada washing machine sekali ngan dryer, ada Internet TV, ada pool, gym dan playground. 



 














Selesa duduk sini, tapi bilik dia kecik. So, kalau datang ramai-ramai, kena book 2 rumah baru selesa sebab toilet hanya ada 1 jer. So, kena gilir-gilr tunggu turn. Overall, aku suka tempat ni sebab dekat dengan shopping mall - jalan kaki jer. Anak-anak pun suka, sebab ada swimming pool. hehe. Tapi air pool dia sejuk sangat.. 

You May Also Like

2 comments