Seafood dari Sabah

by - Saturday, February 15, 2020

Kalau aku atau en.suami pergi Sabah, confirm akan bawak balik seafood. Sebab kat sana seafood murah-murah dan fresh. Kalau nak compare dengan harga seafood kat KL ni jauh beza lah. 

Sebelum ni aku pernah update pasal - Seafood dari Sabah ni. Boleh baca kat entri ni - 'KALAU BERKUNJUNG KE SABAH JANGAN LUPA BELI SEAFOOD!'.

Biasanya kami akan beli sotong dan udang, sebab dua tu favourite aku. LOBSTER kat sana pun murah giler. Beli lah kalau korang rasa nak makan lobster. Kalau kat Semenanjung n, Lobster mahal giler. 

So, baru-baru ni en.suami aku outstation ke Kota Kinabalu, jadinya dia bawaklah balik seafood dari sana. 



Kalau nak beli seafood kat KK, pergi beli kat Pasar di awal pagi. Kalau jam 10 tu biasanya dah habis dah. So, kena pergi awal pagi, seawal jam 4-5 pagi. Jam 7-8 am pun OK lagi. 

Pastu suruh diaorang packing sekali, dan cakap nak bawak balik KL. (Charge packing lain harga). Nanti diaorang packing cantik-cantik dan selamat bawak balik naik flight. Tapi ingat, jangan sesekali check-in. Bawak naik atas flight tu skali. 

You May Also Like

6 comments

  1. Bak kata kawan kak PC..Sabah syurga seafood cuma larat dengan lalu ke tak sahaja tekak nak makan..hehehe..tapi macam kami yang di Semenanjung ni...gigil jugalah nak beli seafood bila pegi pasar waktu belanja..adoi.hihihi.

    ReplyDelete
  2. dah lebih 4 tahun tinggalkan sabah, rindu pulak nak makan kat pasar philipin

    ReplyDelete
  3. betul lah memang kalau ke sana wajib beli seafood yang besar dan fresh...

    ReplyDelete
  4. wahhh bestnya,.. teringin jgk nk merasa seafood dr sabah..

    ReplyDelete
  5. aida br jap order online beberapa makanan dari sabah :)
    nak ke sana ntahkan bila.

    ReplyDelete
  6. mmg best tu..dlu2 outstation ke sabah mmg mkn seafood je tp tkbeli bw blk sbb mkn kt sana pn dh byk

    ReplyDelete