Pergi Untuk Selama-lamanya - Basikal Kuning

by - Thursday, March 12, 2020

Sebelum ni aku pernah cerita pasal kisah Basikal Kuning Kakak FL kat blog ni =))..

Banyak kenangan basikal tu. Basikal tu beli masa Kakak Fl umur 2 tahun. Masa tu stay kat rumah apartment, so dia cuma boleh main basikal kat playground jer. So, bila nak main, bawaklah basikal ni naik lift =)).

Tapi sejak tahun lepas basikal ni dah rosak. Boleh baca kat entri ni - 'SELAMAT TINGGAL BASIKAL KUNING'. 

Tapi dia dah dapat basikal baru dah. Boleh baca kat sini =)) - 'SELAMAT DATANG BASIKAL FROZEN'. 

Bila basikal kuning tu rosak, tersadai jer lah kat rumah. Tak sempat lagi nak pergi hantar ke Pusat Recycle. Last week, kebetulan, Uncle yang bawak lori ambik barang recycle ni lalu depan rumah, dan kebetulan masa tu aku ada kat luar rumah. So, aku tahan Uncle tu dan bagi basikal ni kat dia. Happy giler tengok muka uncle tu dapat basikal kuning ni =)). 



Alhamdulillah, dah selamat dah basikal kuning ni.

Sebenarnya ada hajat nak baiki basikal ni. Tapi bila duk godek-godek basikal ni, nampak macam tak jumpa jalan nak baiki. huhu.

So, the best way ialah let go jer. Jangan buat sampah kat rumah, hehe. 

You May Also Like

0 comments