Kuali Viral

by - Wednesday, June 03, 2020

Masa PKP ni ramai yang shopping barang-barang dapur. Al-maklumlah hari-hari masak. Yang tak suka masak pun, tetiba jadi suka masak waktu PKP ni. Yang tak pandai masak, dah boleh masak. Ya lah, dah duduk rumah jer hari-hari, so mood masak tu memang ONZ jer.

Macam-macam resipi yang dishare. Alhamdulillah. Sharing is caring. Aku pun banyak belajar masak menu baru sepanjang PKP ni. 

Salah-satu peralatan dapur yang viral ialah kuali. Kuali ni tetiba jadi trending pulak lepas Sugu Pavithra dan Dato Rizalman guna untuk masak sehari-harian. Kuali Aluminium biasa jer.



Pastu pulak, tengok si Sugu tu basuh kuali tu sampai berkilat-kilat, perrrrrgghh! Bila tengok video tu, siapa yang tak nak kuali tu. Walaupun Sugu guna kuali tu dah 3 tahun, tapi tetap WOW! Macam baru beli semalam. 

Kuali ni murah jer. Diulang MURAH jer. Mak-mak kita dulu pun guna kuali ni. 

Kalau tengok kat Lazada, harganya cuma RM 11.50. Ada juga yang jual sampai RM 20. Depends pada kebesaran kuali. 


Ni kuali yang Dato' Rizalman guna


Ni Kuali Sugu


Ni cara Sugu basuh kuali dia sampai berkilat. Korang try lah basuh macam tu, sure menjadi 😊.

You May Also Like

21 comments

  1. Sabun apa dia guna, tgk macam sabun mandi je.. lepas nie nak cuba jugak.. dah berkerak kuali kita

    ReplyDelete
  2. TAK ADA KUALI SUSAH NK MNGGORENG KAN

    ReplyDelete
  3. wow...berkilat dan bersih. ok nak try gak !

    ReplyDelete
  4. rumah mak ada 3 bijik kuali macam ni. huhu

    ReplyDelete
  5. haha kuali pun boleh viral ya.. ada2 je netizen nie..
    Nice tips from sugu.. boleh lah ikut

    ReplyDelete
  6. Tak kisah kuali apa pun janji masakan sedap...betul tak?..hihi

    ReplyDelete
  7. haha kak ana pun nampaknya dah kena beli jugak kuali ni DP, kuali kak ana tu dah 20 tahun rasanya :)

    ReplyDelete
  8. Kuali macam ni pernah rentung sebab lupa ttup api gas, nak sental memang jenuh ler.

    Skrg pkai kuali jenis nonstick jer..huhu

    ReplyDelete
  9. Takpela.. Kita pakai kuali sedia aada.. Hahaha.. Aslkn bokeh masak masakan macam diaorg.. Hehehe

    ReplyDelete
  10. Kat rumah kak nina pun pakai kuali gini jer. Sejujurnya teringin gak nak pakai kuali have², namun kita takde bajet maka sejak 15 tahun beli kuali murah gini dan masih utuh memberi khidmat.
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  11. kuali kita ad satu je..kecik lak tu..jadilah org bujang..hahaa

    ReplyDelete
  12. Huda mmg awal2 kahwin beli kuali camni utk masak. Lama2 baru beli non stick pan. Tapi still masak guna kuali ni lagi best

    ReplyDelete
  13. berkilatttt kuali..
    kuali sy dh rupa ape ntah.. berkerakkk! haha..

    ReplyDelete
  14. you tuber tu sugu tu nama suaminya, pavithra tu nama dia hehehe....
    itulah beria jugak la menyental periuk kt rumah tu... tapi tang depan je cerah belakang amik masa sikit

    ReplyDelete
  15. Kuali ni memang best guna untuk menggoreng ni hehe

    ReplyDelete
  16. kuali nih masak kuantiti banyak memang puas hati

    ReplyDelete
  17. tq sharing. macam tahu2 je nak cari kuali baru.. haha.

    ReplyDelete