Seronoknya Main Bunga Api

by - Tuesday, June 09, 2020

Weekend hari tu, anak-anak , Kakak Fl dan Leeya bersuka-ria main bunga api kat rumah family.








First time dalam hidup Leeya pegang bunga api. Muka dia biasa jer - tak excited , tak jugak sedih - macam tak de perasaan dapat main bunga api 😄. Kakak FL memang happy giler lah dapat main bunga api. Masa hari raya jer dapat rasa macam ni, sekali setahun jer. Bukan hari raya tak de lah boleh main macam ni. 

Apa pun, inilah kenangan zaman kanak-kanak yang kita ingat sampai bila-bila kan? Tipulah kalau korang dulu tak main bunga api 😉. Itulah benda yang paling ditungu-tunggu bila tiba Bulan Ramadhan 😊. 

Pada yang balik kampung, berhati-hati di jalan raya. 

You May Also Like

9 comments

  1. Biasanya dulu masa kak PC kecik-kecik pertengahan ramadhan je babah dah belikan bunga api..main dengan sepupu..hehehe..asap bunga api tu penuh masuk dalam rumah..sebelum tido mesti mandi sebab baju bau asap.Sekarang tengok anak jiran je main bunga api.

    ReplyDelete
  2. saya dulu beli sekali dengan kami yg dewasa ni. haha. semua excited nak main jugak ^_^

    ReplyDelete
  3. SUKA TENGOK FL N LEEYA HEPI MAIN BUNGA API

    ReplyDelete
  4. budak2 klu main bunga api x reti nak berhenti..kena keluarkan stok bunga api skit2.. klu x 1 hari boleh abis.

    ReplyDelete
  5. Dulu2, selain bunga api
    kita main mercun dan meriam

    ReplyDelete
  6. tahun paling jimat akak ni sebab depa semua tak membeli bunga api. hehehehe..
    kalau kat kg macam boleh bukak kedai semula bila membeli. bakar duit sungguh depa.

    ReplyDelete
  7. dah dapat balik kampung ni rasa nak beli bunga api pula DP nak sambung raya semula :)

    ReplyDelete
  8. kanak2 memang sukaa la dapat main ni kan.. anak2 buah saya pun terjerit2 kalo main padahal xde apa pun hahaha.. saya xleh bau asap dia tu rasa sempot. so selalu tengok jela..

    ReplyDelete