My New Pencil Box

by - Wednesday, August 12, 2020

Aku ni stationery addicts, sejak dari zaman sekolah lagi. Siapa yang dah lama follow blog aku tahulah. 

Kalau aku masuk dalam kedai stationery, aku boleh duduk berjam-jam dalam tu hanya untuk usha stationery jer, tapi tak beli pun, cuci mata jer 😂. Aku ni memang pelik sikit. hahahha. 

Tapi aku happy sebab few of my friends pun macam tu jugak. So, aku tak la rasa aku ni alien duduk kat Bumi Malaysia ni. 

Kalau dapat pergi Jepun, Fuhh! Heaven, best giler. Sebab kat Jepun macam-macam kedai stationery ada kat sana. Pastu, stationery tu pulak unik-unik. Macam-macam jenis pen kita boleh jumpa kat sana. So, memang best la buat pencinta stationery shopping kat Jepun. Tapi, make sure duit pun kena bawak banyak kalau pergi sana, sebab nanti tak puas nak membeli 😊.

Dalam keluarga kecik aku ni, en.suami dan Kakak FL pun share minat yang sama =)). So, senang sikitla kerja aku boleh pau en.suami. hahahha.

Masa banjir hari tu, pencil box aku dan Kakak FL masuk banjir. Entah hilang kemana, tak jumpa-jumpa. Kalau jumpa pun, kena let go jugak sebab tak sanggup nak menyental lumpur. Hanya pencil box en.suami jer yang selamat. Pencil box dia cute tau, nanti aku tunjuk 😂.

So, terpaksalah aku beli pencil box baru. 

Inilah dia pencil box baru aku 😊. Comel kan? hihi. Warna pink. 

😊.😊.😊. Thank you for reading =)). 

You May Also Like

7 comments

  1. Saya pulak tak boleh tengok pen kaler2..huhu

    ReplyDelete
  2. Kalau cucu wak nampak, mesti dia hendak juga ni

    ReplyDelete
  3. dah lama tak beli pencil box.. comey yer pencil box dia..

    ReplyDelete
  4. Skerh beli penvil box anak je.. Hehebe..

    ReplyDelete
  5. saya lak obses dgn buku...stationaries beli gak.

    mcm deco tape,waashi tape..comel gilos

    saya follow sini ya


    singgah sini


    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/08/ada-nak-order-origami-3d.html

    ReplyDelete