Saturday, 7 February 2015

Short Escapes to Port Dickson


Kebiasaannya,  setiap bulan kitaorang (aku , en.suami & Cik FL) akan keluar dari KL for short escapes. Objektif utama ialah untuk lari dari rutin harian yang sentiasa sibuk.. Sibuk sangat la konon (sambil dua-dua tangan kat atas bahu, jungkit & mata pandang atas).. Inilah cara kami meluangkan masa bersama & merehatkan minda (penat perah otak buat tesis), merehatkan fizikal (busy dengan kerja rumah yang tak pernah-pernah habis) & nak tenangkan diri dari kesesakan yang maha dashyat di ibu kota (cceeewwwaaahhh.... ayat MHI sangat ko)....

Walaupun sekejap, tapi memang sangat berbaloi bagi aku sebab we all get together in one place here, spend our time together, forget for a while about our work and just concentrate with our loves one.

So, setiap bulan kami akan plan untuk short vacation dalam negara. Even kat Hotel Ah Kiong sebelah rumah pun, bagi aku itupun dikira sebagai vacation jugak. Yang penting, lari dari rutin harian. Kitaorang pun pernah stay kat  hotel dalam KL sebab malas nak drive jauh-jauh. Enjoy jugak.. Maybe u can try guys.. even aku pernah duduk dekat Backpackers Hotel di KL ( masa sebelum kahwin).. A nice moment to remember.. 

Kali ni, kitaorang pilih Hotel Avillion Admiral Cove, Port Dickson. Just two hours driving from KL. Ini kali ke-2 aku datang sini. 1st time, kalau tak silap aku tahun 2009. Dah lama tu..

So, inilah antara gambar-gambar yang aku sempat snap. Nanti ada lagi..
INi boleh dibuat penanda buku ni..

A pantry inside the room

Luas sangat bilik ni..Kalau bawak anak ramai-ramai, berbaloi..

The restroom. Simple but nice..

 Apa yang best kat sini? PD... what do u expect, laut je la... 


P/s : Enjoy your weekend you all.. TQ for reading this entry =))

12 comments:

  1. Seronoknya, DP. Lari dari kesibukan dan rutin harian. Enjoy urself!

    ReplyDelete
  2. rehatkan minda rihatkn diri juga dgn jln2 cuti kemana saja ya...

    ReplyDelete
  3. Cantik, kemas, selesa.
    Bestnya kalau melompat atas katil tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dr shikin, best melompat dan terus tidur.. hehe

      Delete
  4. wahhh bestnya bilik dia luas....suke colour dia.... :D tenanglah hati orang yang dtg bercuti...have a sweet escape yer akk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk, nnt next month kalau nk sweet escape lagi, boleh try gi bukit fraser kot...cam best kite bace dekat sini:

      http://supersagaaaa.blogspot.de/2015/02/first-experience-memanah.html

      Delete
    2. sai, tq for the info.. nanti boleh di consider pasal fraser hill tu.. thanks aite

      Delete
  5. woah i love the room *thumbs up*
    hihi perlu ada escapism once in a while.. perlu rehatkan otak..

    Siti Yang Menaip

    ReplyDelete
  6. sy pernah duduk situ...masa tu da workshop kt situ...bilik mmg besar...dan selesa....cuma makanan dia xbyk sgt pilihan...tp tak tau skg ni mcm mn...coz sy duduk situ tahun 2011..hihihii

    ReplyDelete
  7. bilik luas, dekorasi sgt cantik...masuk je bilik hotel ni boleh hilang stress..nanti nk google rate bilik nih

    ReplyDelete