3 Sebab Pentingnya Perlu Buat Pemeriksaan Mata di OPTOM EYECARE.

Minggu lepas aku layan tengok Live Facebook pasal penjagaan mata. Aku tengok kat Facebook Page BIZNETWORK, tajuk live "Dari Mata Turun Ke Hati". 

Aku ni memang rabun, memang wajib pakai spek mata. Dan power mata aku ni agak tinggi jugaklah. Lagi teruk, mata aku ni bukan setakat rabun jauh tapi rabun dekat sekali. So, aku kena pakai spek yang cerminnya ada rabun jauh & rabun dekat sekaligus. 

So, memang aku sukalah tengok video-video atau baca apa-apa info pasal mata ni. 

PhD Talk : TIPS Nak Menjadi Pensyarah

in , , by dorsett pink, August 02, 2022

Hari tu aku terbaca kat private group student-student PhD kat facebook pasal 'nak menjadi pensyarah'. So, hari ni aku nak share TIPS UNTUK MENJADI PENSYARAH / LECTURER. 

Memang betul kebanyakan yang sambung PhD ni cita-cita nak menjadi pensyarah atau lecturer dalam bahasa omputih nya. 

Tapi tak ramai yang dapat rezeki untuk menjadi pensyarah tu. Dan kesannya, ramai yang menganggur lepas dah graduate buat PhD. Sedih. 

Kesian, memang kesian. Menganggur ni termasuk aku sendiri ke?

© Dorsett Pink · EDITED BY MOMMY'S DIARY OF LIFE