Tuesday, 3 March 2015

Library Kuala Lumpur

Hari ni aku bersiaran secara langsung dari Library Kuala Lumpur. Aku ni bukan ulat buku tau, and aku bukan nerd, asyik nak mengadap buku 24 jam.. ohh no no! I'm not that type of person .. sebabnya aku ni pun pemalas.. aku hanya baca buku bila ada masa free jer..

Tapi aku pasti yang aku ni kaki library. Tak semestinya kite gi library sebab kita rajin kan.. banyak sebab kenapa kita pergi library. Antara 1 sebabnya , aku suka dengan suasana die yang aman dan tenteram , tak ada gangguan dan tak bising.. kadang-kadang aku tidur gak dalam library ni. Bukannya baca buku pun.. 

So, hari ni aku singgah di Library Kuala Lumpur, terletak di belakang Dataran Merdeka. Tujuan utama ke sini adalah unuk mencari bahan untuk buat tesis. Best gak sini, meriah, ramai orang jugak. 

Aku parking kereta kat bawah Dataran Merdeka, 1 jam RM 5 engko.. sabo je lah.. keluar dari parking, terus jumpa bangunan library ni tersadai kat depan mata. 


Jamu mata tengok Bandar KL

Sambil buat kerja, sambil tengok bendera Malaysia berkibar 

OK, got to go now..
TQ for reading!

27 comments:

  1. Dah lama saya tak masuk library...dan library KL tu, mmg tak pernah masuk!
    TQ for the info pasal parking kat Dataran tu...boleh tahan mahal...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doc, saya pun first time datang sini. Sebelum ni tak tahu pun

      Delete
  2. SS tak pernah pegi library ni... Kalu yang kat dengan Istana Budaya tu pernah... Yang bangunan bentuk songket tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay...kalau SS nk tahu..library tu lah tempat JM bercumbu dgn buku

      Delete
    2. Ceewaahh.. betul ke ni jm? Hebat sangat jm selalu pergi sini,.

      Delete
    3. jangan main2.. sampai bercumbu dengan buka ha. >.<

      Delete
  3. baru hari ni tau kat situ ada Library.... terima kasih info ni... next time parking jauh sikit dah tu naik lrt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun baru tau, dp :)

      Delete
    2. Najib, nak parking jauh tak boleh, tak ade tempat parking and panaaasss... huhu.. tak nak panas takut hitam

      Delete
    3. Farrah, samalah kite,, saya pun baru tahu jugak sebenarnye ni

      Delete
  4. Mahal parkingnya...mengalahkan parking hotel plak...he..he... National Library pnh la p... yg ni blm p lagi... mungkin blh cuba2 p in the future..he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faricika.. memang sgt mahal parking die.. hari tu saya kene bayar rm17.. huhu

      Delete
  5. Saya pernah gi library ni. Tapi masa jaman sekolah. Sebb nak buat kajian sejarah ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waahh.. baguslah fiza, at least pernah datang juge. Saya ni lah 1st time datang

      Delete
  6. mesti tak lama dalam library tu kan...risau kena bayar parking mahal hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. lama juge la jm.. tapi kene bayar rm17 ( nangiiis dulu..)

      Delete
    2. rm17 kak? :O macam xnak kasi orang g library je.. -.-

      Delete
    3. next time datang dah tak nak bawak kete. hehe.. arking tu bukan untuk ke library saja, nak ke bangunan sultan abdul samad pun boleh parking bawah dataran merdeka tu

      Delete
  7. Pernah dtg sini...sekali. Tapi dok bhg luar je...x blh masuk library tutup. Wrong time!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owhh.. lain kali boleh datang lagi mardiana

      Delete
  8. Salam. Hee biar bayar mahal parking, jgn kena saman parking. ;-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalamm.. betul tu.. biar bayar mahal, tp jgn kene saman sudah

      Delete
  9. tak pernah singgah sini.. kaki library gak time uni..
    tapi main kejar2 dalam lib sbb section kitorang orang xde haha..
    library kami punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best la dpt main kejar2 dalam library ct

      Delete
  10. adik saya suka sangat-sangat pergi library. sebab dia kata kat rumah bising.. kitorang 5 beradik.. semuanya sangat LOUD. sian dia...

    ReplyDelete
  11. Library dengan saya ni boleh tahan smpai tghari je. Nanti mulut sakit sbb asyik menguap. Hahaha

    ReplyDelete