Friday, 13 March 2015

Short Escapes to Johor Bharu

Weekend 2 minggu lepas aku bercuti ke Johor Bharu. Why JB?? Saja jer,sebab dah lama tak pergi JB. Kiranya sepanjang Februari, tiap-tiap weekend aku gi jalan-jalan bawak anakanda tercinta.

Destinasi hotel kali ni ialah Thistle JB. Kami pernah stay kat Thistle Port Dickson, kali ni nak cuba JB punye pulak. Biasanya kalau short escapes macam ni, kami tak kemana-mana pun, just round-round bandar jer dan selebihnya banyak masa spend dalam hotel. 


Thistle JB sangat best. Paling best  sebab ada Executive Loudge. Masa breakfast , tak ada orang langsung. Just 3 of us only. Jadinya chef and waiter layan kami 3 beranak je lah. Sangat privacy. In fact, snacks petang pun percuma kat dalam loudge ni. In addittion, beverages disediakan percuma kat dalam bilik kami. Tu yang bestnya pasal Thistle JB ni.

Kami check-in sini hari Jumaat and checkout Hari Ahad. Masa on the way balik KL, singgah jap kat Johor Premier Outlet. First time aku datang JPO ni, sebelum ni hanya dengar jer orang cerita pasal JPO ni. Sekarang kan musim panas, so masa pergi JPO tu sangatlah panas, habis terbakar kulit muka aku yang halus mulus macam Natasha Hudson ni.. hahahaha




Gambar kenangan kat JPO haruslah ada, tanda kaki dah berpijak di tempat shopping "cuurrlasss " ni.. (kelas sangat ker??)

Ok lah.. Got to go
Tq for reading !

8 comments:

  1. Assalamualaikum. hehhe suami kita org johor.. pun tak pernah sy ke sini. selalu balik kg, singgah rumah mertua je. habiskan waktu kat rumah mertua. ingat nanti nak buat short escape la. heheheh teringin nak masuk JPO yang kerlasss sangat tu ~~~

    ReplyDelete
  2. JPO tu lagi murah dari tempat lain atau sama je eh? Tak pernah pergi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tanya soalan yang sama juga :)

      Delete
    2. Thistle Best tapi quite mahal. Wuwuwu

      Delete
  3. dah lama tak buat short escape apa lagi long vacation.. sibukk hehehe..

    ReplyDelete
  4. Oh, kali ni weekend getaway di Johor pula ye. Best tak gi JPO tu, DP?

    ReplyDelete
  5. mana2 pun panas sekarang..itu sbb malas nk keluar rumah dan buat short vacation

    ReplyDelete
  6. hehehe malaysia ni sokmo summer Akak DP ehehe.. celah mana pun panas =P
    CT ni tak pernah sampai JB pun.. paling jauh kat johor tu sampai batu pahat adelah..
    eeh ke mersing eh ? tah.. memang JB tak pernah sampai lagi.. apa lagi JPO..

    ada nyopping dak situ.. orang kata kalo smpai JPO bleh bankrupt ehehe..

    ReplyDelete