Thursday, 1 October 2015

Phone - less

Hari Raya Haji hari tu handphone aku rosak. Padahal, baru jer beli 5 bulan.. huhu..
So hantar repair, sampai sekarang handphone masih lagi dalam ICU..
Once upon a time, I thought yang aku ni jenis "tak boleh hidup" kalau tak ada handphone sebab aku sangat rely dengan phone... HP tu dah macam kawan baik aku...
 
Fortunately, I was so surprise, rupa-rupa aku tak adalah kematu bila hp tak ada.. Maybe sebab sekarang ni ada anak penyeri kehidupan, jadi life always get busy.. Mommies out there, u know what I mean right?
 
Tapi sekarang ni life rasa macam lain sikit, tak ada dah rutin tengok instagram hari-hari, tak ada dah nak balas message dari whatsapp group.. Tak ada nak Tanya pakcik gugel apa-apa... Maybe Allah swt nak bagi sesuatu - supaya aku lebih focus dengan tesis phd aku, tak adalah sikit-sikit tengok HP, sikit-sikit tengok HP.. Bila nak siap kerja nya kalau cegitu..
 
Tapi ada jugak rasa bosan tu datang... Even sekarang nak blogwalking pun tak ada mood, nak update blog pun tak ada mood.. Maaf ye kawan-kawan, aku bukan sombong... Nanti aku visit korang.. Korang just tinggal je komen kat entry2 aku... Jangan merajuk k....

Hopefully, HP aku cepat keluar dari ICU...
Rindu nak ambik gambar FL banyak-banyak. hehe
TQ for reading!

22 comments:

  1. sabar jerlah DP xlama selesailah masalah tu...baby penghibur hati ada di sisi tu..ringan sikit stres yg dirasai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak paridah.. betulll - baby penghibur hati...

      Delete
  2. Sometimes kita sendiri akan amaze dgn ketenangan hidup yg kita rasa bila berpisah dgn gadgets :)
    Semoga hp Intan cepat keluar dr ICU :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah, Hp tak keluar lagi ni dari ICU. huhu

      Delete
    2. Betul2 tenat handphone, Intan. Nak kena beli baru ke tu,..

      Delete
  3. Sabo2, xsabo beli jerkkk yg bawu,huhuu....;-)

    ReplyDelete
  4. sy pernah few months without phone. rosak jugak masa tu. :) sy rasa sy lebih menghargai pemandangan2 indah yg ada depan mata sbb kalau ada phone, mesti nak grab phone dulu utk snap pic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. kita akan lebih menghargai apa yang ada depan mata tapi sometimes life rasa bosan

      Delete
  5. Saya pun okay je hidup takde phone :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kalau di rumah dan Cekebon depan mata, memang phone letak mana pun tak tau. Tapi kalau keluar, phone memang penting la.

      Delete
  6. Bolehlah 'kerek' sikit dgn hp tu kan DP....tak denya kita bergantung sgt dgn dia hihi...
    Betul tu setiap musibah yg datang ada sinar mentari dihujungnya... Eh? Berfalsafahlah pulak ai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... Tq kak sebab sudi dating sini

      Delete
  7. kakak DP !!! apa acc IG tu.. sorok2 eh.. cepat kasitau.. nak boom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. my ig tak ada yang best pun... my life is soo simple.. jadi, sebab tu segan nak share. hehe

      Delete
  8. kalau sy leh meroyan sekeap kalu hp wat hal...coz semua benda dlm tuh...terutama yg bab keje....huhhuhu

    ReplyDelete
  9. semoga handphone cepat "sembuh"
    semoga thesis PhD berjaya daebak vavavoom !!aishhhhh..jeles dgn org yg nak dpt title dr nih...

    ReplyDelete
  10. HP mati sekejap je x tentu arah tau..adusss...kalau kena masuk ICU lagilah sedih x selera mkn ;p

    ReplyDelete