Wednesday, 18 November 2015

Review : Japanese Noodles Soba Restaurant, OSAKA

Restoren ni terletak kat dalam Kansai International Airport (KIX), kat Tingkat 3.. Actually kat dalam KIX ni, ada 4 buah restoren halal yang dapat pengesahan sijil HALAL dari Malaysia since ramai tourist Muslim from Malaysia yang datang ke sini.
 
Restoren ni salah satu la yang ada Sijil HALAL - Japanese Noodles Soba Restaurant. Restoren ni cuma serve mee Jepun tu je yang dipanggil Soba. Mee Udon tak ada di sini ya.. No rice nor sushi too...
 
 

Muka depan restoren
 

Keropok Jepun.. Sedap sangat. ranggup jer..
 
Ada wifi free kat sini

Harga makan kat sini start dari 1000 yen

Restoren ni luas, so boleh tampung ramai customer pada satu2 masa

Soba Soup with Tempura. Kalau makan macam ni 2000 yen
 
 

Prawn Tempura

Orang Jepun makan soup macam ni -guna senduk & chopstick
 
 
Highly recommended... Sebab restoren ni 100% halal... and mee die pun sedap... and tempat die pun selesa... Tapi staff die tak pandai speaking English. So kami cakap bahasa ayam-itik je la... Air green tea boleh refill sampai penuh perut.. Kalau rasa nak makan makanan Jepun di Negara Jepun, boleh la ke sini...

14 comments:

  1. MAKAN DGN YAKIN DIRESTORAN JEPUN YG HALAL TENTU PUASHATI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang puas hati kak. lebih2 lagi utk peminat makanan jepun macam saya ni

      Delete
  2. sy lom pernah mkn mee soba ni..teringin tol nk try....mee di rasa kenyal eh DP...hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kenyal la. sama jer macam mee biasa je

      Delete
  3. Selalu makan udon je. Mesti sedap ni :)

    ReplyDelete
  4. akak.. ni entry live dari Japan ke ni ?? peeeergh sugooooi ahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat tak? hebat tak? hebat tak CT dapat buat live update?? hahahhaa

      Delete
    2. what? live update?
      kan jepun lagilah ni?

      Delete
  5. banyak jugak restoran halal di KIX ye..senang nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siap ada pengesahan sijil halal Malaysia tu yang wow tuh!

      Delete
  6. ok...will take note
    tapi entah zaman bila akan ke sana...hehe

    ReplyDelete
  7. Terliurnya tengok soba soup dan tempura tu :)

    ReplyDelete