Thursday, 7 April 2016

Betul ke harga tiket kapal terbang dari Malaysia NAIK 10X GANDA???

 
 Aku baru jer baca berita ni... 
Tak tahu betul ke idak..
Tak tahu nak percaya ke idak..

 
Semua airlines dari Malaysia macam MAS, AA, Firefly, Malindo Air nak naikkan harga 10 kali ganda start 15 April 2016 ni sebab dieorang kene tanggung kenaikan kos yang ditetapkan oleh pihak Jabatan Penerbangan Awam (DCA) macam berita kat bawah ni....
 
Untuk kaki travel - ni berita yang sangat sedih..
BUT, betul ke?
 
Untuk para kaki travel, pengembara, travelholics, dan segala perkataan yang seangkatan dengannya, tolong komen - betul ke tidak berita ni? Sebab kalau betul, skrang gak aku kene beli tiket untuk next destinasi kembara aku...

Kalau nak tahu lebih lanjut, klik link ni - http://www.msn.com/en-my/travel/news/airline-fees-to-multiply-10-times-from-april-15-m%e2%80%99sian-travellers-to-suffer-consequences/ar-BBrsi9k?li=BBr8Mk9&ocid=iehp
 

16 comments:

  1. eh betul ke... baru nak rancang pergi jejalan lagi.. nampak gaya kena gali duit banyak lagi la pasni nak cover tiket

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak gali duit, duit nya talde, ade cangkul jer.. huwaa huwaa huwaa

      Delete
  2. Baca tentang ni dekat The Star. Syarikat penerbangan memang akan tanggung peningkatan sekitar 10 kali ganda...pengsanlah kalau harga tiket pun naik 10 kali ganda. Tak ke mana-manalah lepas ni huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. errmm... menangis gua babe.. ghuhuhu

      Delete
  3. TERBAca jugak bende ni semalam,kalau betul jadi naik,,nangis la tengok hargaa sobs

    ReplyDelete
  4. Ada bacaa.. ni flight pjlnn ke luar negara saja kan naik.. tp xmustahil akn affect harga flight dlm negara.. huuuu :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama jer dalam dan luar Negara - harga tetap naik.. huwwaa (nangis bawah meja)

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Kalu Air Asia buat gitu... Kena tuko moto... Everyone can't fly...

    ReplyDelete
  7. DCA sedang propose to gvmnt utk naikkan charge perkhidmatan kepada 10kali ganda dari current charge... sebab katanya rendah sangat charge sedia ada...

    Ntah lah tak tau lagi keputusan..
    dengar kata perbincangan dan keputusan dalam masa terdekat...

    Most probably akan naik rasanya... cuma mungkin lah bukan 10kali ganda...

    Tu nm nya gila nak naik carta - dari yg terendah d dunia kepada yang termahal gila... hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah confirm kan, ministry bersetuju untuk naikkan charge airlines tu

      Delete
  8. Terkejut jugak baca haritu.. Sedih la camni.. Baru ingat nak travel dengan parents..

    ReplyDelete
  9. maybe tak kot..sbb skrg pun AA tgh buat sale..ada route baru bukak ke Tehran RM606 return..MURAH kot!

    kalau betul naik 10x ganda...hanya org kaya je lah leh travel

    ReplyDelete