Wednesday, 21 March 2018

Alhamdulillah! Dah Selamat Bersalin Kali Kedua

Alhamdulillah! Tepat Jam 12.26 tengahari 10 Mac 2018 hari tu, aku dah selamat bersalin anak kedua di Hospital KPJ Ampang Puteri.

 
Baby girl - FL Junior seberat 2.6 kg. Bersalin secara normal. Aku bersalin awal masa 37 minggu 5 hari. Ingatkan bersalin tepat-tepat masa 40 minggu. Tapi baby tak sabar-sabar nak jumpa mummy & daddy & FL Senior, so sebab tu lah dia keluar awal tu. hihi.

Siapa yang follow instagram aku - @dorsett.pink mesti tahu tentang berita ni. Sorry aku lambat update blog sebab M.A.L.A.S nak bukak laptop, nak update kat handphone tak best - skrin kecik, sakit mata. hehe . (Alasan!!)

 Masa ni fresh from mummy's tummy lagi - kat dalam labour room. Belum mandi lagi.

 Terkejut mummy - masa tengah duk push-push tu, tetiba dah ada seorang manusia atas perut mummy. Sebab masa push tu aku tutup mata sebab takut nak tengok segala peralatan dalam labour room tu dengan dua-dua kaki kena ikat.. huhu.. Takutnya..


Nanti next entry aku up cerita pasal pengalaman aku bersalin kali ni. Totally different from the previous one. hihi.. Tapi lebih mudah dari bersalin Kakak FL dulu. Mudah sangat-sangat. Natilah aku cerita.

Till then, thank you for reading. Nantikan update seterusnya ya.

10 comments:

  1. Alhamdulillah . tahniah.. :) selamat berpantang.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah & tahniah.. lps ni kakak ada la geng ..

    ReplyDelete
  3. huhu, rasa rindu nak bersalin, even rasa teringat rasa perit bersalinkan qaid...

    xsbar nak tgk muka baby!

    ReplyDelete
  4. ALhamdulillah... Tahniah & selamat berpantang. Best nya bau baby.

    ReplyDelete
  5. Tahniah, Intan atas kelahiran ahli keluarga baru.
    Selamat berpantang :)

    ReplyDelete
  6. Subhanallah... Alhamdulillah tahniah DP... dah selamat bersalin. Moga baby dan mummy sihat walafiat. Selamat berpantang DP.

    *orang kata lahirkan anak nombor 2 memang mudah dan senang*

    ReplyDelete
  7. Tahniah DP, memang semua pengalaman tak sama tapi bila anak dah lahir tu hilang semua sakit kan?

    ReplyDelete
  8. MABROOOKKK.
    semoga menjadi anak yg dirahmati selalu.
    selamat berpantang dear.

    ReplyDelete
  9. tahniah. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan. Selamat berpantang.

    ReplyDelete