Monday, 30 April 2018

Sayangnya..Bila EBM Terpaksa Dibuang

Sayangnya.. Bila EBM ni terpaksa dibuang begitu saja sebab dah expired, dah lebih 4 jam. Ni lah jadinya bila keluar rumah sehari suntuk terlupa bawak cooler bag & ice pack. 

Weekend semalam aku keluar dari pagi sampai malam. Dari Wangsa Maju keluar pergi Shah Alam, pastu gi Alamanda Putrajaya sebab nak gi tengok Omar & Hana , malam baru balik. 

Aku memang bawak breastpump pergi mana-mana. Sejak dari zaman Kakak FL dulu lagi macam tu. Aku selalu pam susu dalam kereta bila baby tidur, ataupun buat tandem pumping. 



Ini 3 oz susu yang belum diminum.Yang lain-lain dah selamat Baby FL a.k.a Leeya dah minum. Kalau tak minum, boleh buat stok EBM sepatutnya. 

Tapi yang balance 3 oz ni terpaksa dibuang jer. Dah expired sebab dah lebih 4 jam. huhuhu.. Sayangnya.. Aduuss..

Hopefully, lepas ni kalau keluar rumah tak terlupa lagi untuk bawak cooler bag & ice pack.

7 comments:

  1. breastmilk even 1oz pun rasa sayang nak buang.. inikan pulak 3oz kan sis.. rasa berharga sangat..

    ReplyDelete
  2. Allah sayangnya rasa nak buang ye kak.

    ReplyDelete
  3. nampaknya ke letak susu based on sekali minum je

    ReplyDelete
  4. sayangnyaa.. takpe, lain kali jgn lupa tau bawa cooler bag tu.

    ReplyDelete
  5. alahaiii.. sayang nya. teringat zaman dolu2.

    ReplyDelete
  6. kalau dapat sikit bila expired pun sayang..sedih sangat

    ReplyDelete