Aktiviti Masa Lapang

by - Monday, July 02, 2018

Weeekend baru-baru ni, kitaorang tak kemana. Jemputan ke rumah terbuka pun tak ada. Jadinya duduk rumah je lah.

Biasanya, kalau duduk di rumah, antara aktiviti kegemaran Kakak FL ialah 'art & craft' , selain tu dia suka mewarna (colouring) dan membaca. 

  Main mekap mummy. She is a makeup lover u know. Boleh baca kat ENTRI INI.

 Ni aktiviti buat warna tangan & kaki. Dia guna water colour biasa jer beli kat kedai alat tulis.

 
  
Ni salah satu art work dia. Masa buat ni umur dia 2 tahun

  
Kadang-kadang kalau semua benda ni dia dah buat dan dah boring, dia mainlah toys dia. Tapi toys pun tak banyak sangat. Jadi, kebanyakkannya dia 'mencipta' toys sendiri, contoh main 'rumah-rumah' guna semua bantal yang ada. 

Ataupun main 'jual-jual', atau main mekap mummy, atau main 'bukak salon rambut' - so dia gunalah segala jenis barang yang ada kat rumah tu macam getah rambut, sikat rambut, cermin, 'gunting' dan lain-lain. Lepas tu, mommy & daddy lah terpaksa kemas balik. Tapi biasanya daddy lah yang kemaskan. Mommy sibuk susukan adik. eerrmm..

Kelmarin , dia buat 'make-over' doll dia. Dia ni suka sangat ngan Barbie dan yang seangkatan dengannya. Memang banyak doll-doll dia kat rumah ni. Tapi tak adalah sampai 100 bijik.

 Kat rumah pun pakai tudung? Kakak FL ni suka sangat pakai tudung walaupun hanya duduk di rumah. Dia kata dia lagi cantik kalau pakai tudung... errrrmmm, iyolah sangat (2 tangan di bahu , mata juling ke atas).


Kesian kat si anak patung ni, dikerjakan oleh dia.huhu

You May Also Like

6 comments

  1. Acik PC sokong FL suka pakai tudung...ringan ibu ayah awak nak...tak perlu cari 1000 sebab kenapa kena pakai tudung bila awak dah baligh nanti...teruskan rasa suka pada tudung ya sampai bila2...

    ReplyDelete
  2. hehehehe.. kesian anak patung tu ye..

    ReplyDelete
  3. Bagus tengok dia banyak buat aktiviti! Good job DP

    ReplyDelete
  4. rajin kakak FL buat aktiviti, generic skills tu

    ReplyDelete
  5. Amboi amboi cute nya muka tengah sibuk mekap tuuu

    ReplyDelete
  6. hehehe.. comel :)

    Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    ReplyDelete