Makan Malam di KAWD

by - Wednesday, August 08, 2018

Restoren KAWD, terletak di Ampang, memang famous di kalangan warga Ampang.

Cuma sekarang tempat ni agak crowded sebab ada construction buat highway baru di depan restoren ni. So, soal parking tu agak mencabar sikit la. Tapi soal makanan dan environment kat sini memang happening.  

Beberapa minggu lepas, aku berpeluang dinner kat restoren ni dengan my big family. Ada aku share kat instagram, cuma sekarang baru terasa nak share kat blog. hehe. 

Tempat ni dibuka malam jer, dari petang hingga jam 12 malam kalau tak silap. So, memang specifically orang datang sini hanya untuk dinner.


http://www.dorsettpink.com/2018/08/makan-malam-di-kawd-ampang.html
 http://www.dorsettpink.com/2018/08/makan-malam-di-kawd-ampang.html

Restoren ni menggunakan konsep 'rustic' dalam dekorasinya. 
Bagi peminat seni, restoren sangat kena dengan jiwa anda

Kaunter bayaran dan kaunter makanan. Kat sini tak guna konsep 'layan diri'. So, korang datang, duduk dan order je makanan kat waiter yang bertugas


 Ada 'live band'. memang sangat happening.

 Harga makanan kat sini berpatutan. 
Kat sini hanya hidang makanan Wastern jer.


 Air ni pun boleh tahan sedap nya - Root Beer float


Nanchos

 Oglio Olio Spaghetti. Pedas giler. 
Bagi sesiapa yang tak tahan pedas, disarankan jangan order menu ni


 Ini Grill Salmon. 1 set ni harganya RM 27.00

http://www.dorsettpink.com/2018/08/makan-malam-di-kawd-ampang.html


 Peri-peri chicken burger. Sedap giler!

http://www.dorsettpink.com/2018/08/makan-malam-di-kawd-ampang.html
Creamy spaghetti. Yang ini tak pedas. Sesuai untuk kanak-kanak makan.


Aku recommend sangat restoren ni. Just in case korang tercari-cari tempat makanan yang happening di ampang, inilah tempat nya. Tapi kena bersabar lah dengan trafik di kawasan ini. hehe.. Google jer dimana lokasi sebenar Restoren KAWD ni. Ia terletak di Ampang Waterfront (ikut alamatnya macam tu).

You May Also Like

2 comments