Ubat Sakit Kepala

by - Wednesday, November 07, 2018

2-3 hari blog tak ter-update. huhuhu... Banyak cerita yang nak kucerita tapi apakan daya hanya mampu pandang sipi-sipi je lappy ni. Bila sakit kepala datang menyerang, apa benda pun tak boleh buat. Tambah pulak bila kena migrain... addduuhh! Sakitnya.. 

Apatah lagi kalau ibu rumah tangga yang kena migrain tu, memang kelam-kabut la rumah macam tongkang pecah. Nasib baik anak-anak memahami, diaorang tahu mommy diaorang sakit kepala, masing-masing baik jer, tak de buat perangai , tak de meragam, tak de merengek, tak de nak mengamuk-ngamuk. Alhamdulillah. Bersyukur sangat-sangat. En.suami bantu buat kerja-kerja rumah. 

So, bila migrain menyerang diketika cuti panjang ni, jawabnya, kitaorang tak dapat ke mana-mana la. Duduk rumah jer lah bagi mommy rest betul-betul.. huhu.. 

Ini ubat sakit kepala aku a.k.a ubat migrain. Ubat ni memang wajib ada kat rumah. Bila sakit kepala je atau tetiba rasa mngantuk, aku drop je beberapa titis 'peppermint' ni kat kepala, then, 2-3 jam lepas tu, InshaAllah kepala jadi ringan dan segar. Kalau nak lagi cepat release, diffuse jer.


Cuti panjang hanya mampu duduk rumah jer. Kesian kat anak-anak tak keluar rumah langsung. So, semalam, bawaklah diaorang keluar main-main kat Kidzoona.. Happy sungguh muka masing-masing. Siap request nak datang lagi..


You May Also Like

1 comments

  1. yg tu tak try lagi... mmg haru biru kalo datang migrain tu..aritu pernah migrain dari ptg sampai kepagi esoknya..mmg azab jgk rasa..dengan plak baby meragam dr maghrib sampai kul 2-3am. incek hubby plak masa tu terpaksa kursus...mmg stress giler rasa... nak lumur minyak angin banyak2 kat kepala & tengkuk tak boleh plak sbb baby nak berdukung jer... nak telan pizotifen ubat migrain tu, takut lalok sampai x sedar nak uruskan baby plak... huhu

    ReplyDelete