Leeya Dah Ada Gigi

by - Monday, January 14, 2019

Alhamdulilla! Leeya dah menginjak ke usia 10 bulan 10 Januari yang lalu. Lagi 2 bulan nak 1 tahun. Cepatnya. Alhamdulillah Leeya membesar dengan sihat. Leeya sekarang dah ada 2 batang gigi. Gigi belah bawah. Dia start tumbuh gigi masa umur dia 9 bulan, tumbuh 2 batang terus. Masa tu tak demam, tak meragam. Ok jer dia, happy seperti biasa. 


Tapi lately ni, dia ada demam hari tu. Cranky jer masa demam tu. Kesian tengok. Makn pun tak de selera. Demam sebab nak tumbuh gigi lagi. Kali ni nak tumbuh gigi atas pulak. Aku nampak baru sebatang gigi yang keluar. So, maknanya sekarang Leeya dah ada 3 batang gigi. Errmm.. Maknanya jugak, mommy kena hati-hati la, kalau tak nanti kena gigit. Sekarang pun dia ada jugak main gigit-gigit mommy. Sabor je lah.

Dan bila dah ada gigi ni, rutin menggosok gigi kena lebih strict. Sekarang waktu wajib menggosok ialah 2 kali sehari - pagi dan malam. Tapi kalau mommy teringat nak gosokkan lepas waktu lunch, mommy gosok lah, sebab banyak hari yang lupa. Tu lah banyak sangat makan semut. 

You May Also Like

4 comments

  1. Alhamdulillah...bertambah dah ye gigi Leeya.Bertambah berjaga-jaga juga mommy ye.

    ReplyDelete
  2. Comelnya Leeya!. Semoga sihat selalu!

    http://mylittlestoryi.blogspot.com/2019/01/jom-beli-novel-ain-maisarah.html

    ReplyDelete
  3. Comel dah ada 2 batang gigi. Semoga Leeya terus membesar dengan sihat.

    ReplyDelete
  4. Cute nya Leeya. Dah ada 3 batang gigi ye :)

    ReplyDelete