Berhari-raya Aidiladha di Zoo Negara

by - Wednesday, August 28, 2019

Berkunjung ke Zoo Negara 2019 | Sehari sebelum Hari Raya Aidiladha hari tu, kitaorang pergi ke Zoo Negara (saja tulis tajuk 'Berhari-raya aildiladha' tu, sebab nanti kalau tulis tajuk 'sehari sebelum raya' panjang sangat pulak tajuknya.. hehe). Saja bawak anak-anak sebab Leeya tak pernah lagi pergi Zoo. Kakak FL pulak pernah pergi zoo negara ni asa dia kecik-kecik dulu, so dia tak ingat sangatlah macam mana rupa zoo tu. hehe.

Leeya lah paling excited sebab dia tak pernah lagi tengok binatang-binatang besar depan mata macam harimau, singa, zirafah, gajah dan yang lain-lain.

Harga tiket masuk untuk tahun 2019 ni ialah RM 45 (dewasa), RM 18 (kanak-kanak).














Bagi aku, zoo negara Malaysia ni tak banyak beza pun macam dulu. Kecuali untuk sangkar harimau, ada sedikit pembaharuan. Sekarang kita dah boleh tengok harimau dekat-dekat, depan mata. Tapi jangan risau, keselamatan tip-top dan terjaga. Animal show pun sama jer sejak 10 tahun lepas. So, a bit boring la. 

Aku rasa pihak Zoo Negara kena perbaharui animal show tu untuk menarik perhatian lebih ramai pengunjung. Nanti barulah makin ramai orang datang ke Zoo. Tapi untuk budak-budak seronoklah kot. 

You May Also Like

4 comments

  1. Last masuk zoo negara 2010 rasanya...Dania pun kecik lagi masa tu...ni tak pernah jejak dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je Kak SA Zoo negara ni macam akak pergi tahun 2010 dulu. hehhe

      Delete
  2. kak dilla pun last gi sini 3 taun lepas kut
    animals kat sini dah dimakan usia
    tapi tempat gak bersih sikit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, animal kat sini dah makin tua. Animal show pun sama jer sejak dulu. Tapi zoo ni memang bersih.

      Delete