Dinner at The Cosy Place, Wangsa Maju

by - Wednesday, October 09, 2019

Weekend baru-baru ni, aku dan my big family dinner kat The Cosy Place Restaurant kat Wangsa Maju. First time kitaorang datang situ. Restoren dia nampak ekslusif dan cosy. Tak ramai orang, so sangatlah privacy. Makanan yang ada kat restoren ni mix. Ada western, ada masakan melayu (macam tomyam , nasi goreng), ada snack. 


Ini mee goreng mamak. Harga RM 9.80

 Ini chicken chop. Harga RM 21.50

Homemade Beef Burger . RM 25.00

 Ini Sirloin Steak. Sepinggan ni RM 48.00 (untuk daging seberat kurang dari 200g).Kalau daging lebih dari 200 g , harga dia RM 80 sepinggan

Sapghetti Carbonara. Harga RM 23.00 


Ini antara harga makanan kat sini


Konsep dia open kitchen. So, customer boleh tengok diaorang masak-masak. 

 Kat luar restoen ada buai. Attraction untuk budak-budak dan mak budak =))


Ini decor dalaman restoren ni. Konsep dia English Cottage Style

 Restroom

 Muka depan restoren


Aku suka restoren ni sebab tak ramai orang. InshaAllah boleh datang lagi sini. Boleh waze atau google jer tempat ni. Ia bersebelahan dengan Tadika Brainy Bunch Wangsa Maju.  

You May Also Like

11 comments

  1. menarik jugak menu yang ada, kedai nya mmg nampak selesa dan bersih, tp mmg tak pernah sampai lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kedai dia memang selsa dan bersih. toilet pun bersih. sesuai nak buat private part kat sini

      Delete
  2. Akak rasa macam pernah makan kat sini la...alahai ingat2 lupa plak...nampak sedap semua makanan dan harga memang standard la..kira murah la tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kira harga makanan kat situ affordable la. tak lah mahal sangat

      Delete
  3. boleh tahan gak lah rege dia kan :) sekali sekala apa salah nya , Alhamdulillah rezeki yang di syukuri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Ada makanan yang harga murah. Macam mee mamak tu bawah Rm 10

      Delete
  4. Macam pernah terpandang la..cuma tak pergi..tapi ni tengok perkongsian..menarik..boleh pegi bila-bila turun KL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah kak. Ada rezeki nanti boleh pergi situ

      Delete
  5. betul2 cosy tempatnya. cantik..
    scroll tengok makanan jadi lapaq haih hehe..

    ReplyDelete