Dah Lama Tak Makan Sushi

by - Sunday, June 07, 2020

Aku dan anak-anak memang hantu sushi. Biasanya selalu pergi Sushi King kalau nak makan sushi. Tapi masuk tahun baru 2020 ni, kitaorang belum lagi makan sushi.

Sebabkan dah lama tak makan sushi ni, sekarang tetiba teringin pulak nak makan. Nak buat sendiri MALAS. Paling senang, beli jer kat kedai =)).

So, semalam aku pun pergi la ke Nippon Sushi. Kalau nak pergi Sushi King kena masuk mall, leceh la. Nippon sushi ni kat shoplot jer, boleh park kereta depan kedai. 

Sampai je kat Nippon Sushi, mak aiii, ramai giler orang beratur kat luar. Rupanya ramai yang teringin nak makan sushi sekarang. Ramai yang banyak anak kecik pergi makan sushi. Anak-anak aku dan en.suami tunggu dalam kereta jer. Aku tapau jer sushi tu, makan dalam kereta. Tak berani lagi nak makan kat kedai sekarang walaupun dibolehkan. Tak nak ambik risiko.

 Ni favourite anak-anak - Ebiko/ telur ikan


Salmon makan dengan nasi - ni my favourite. Sedap giler. 


En.suami tak makan sushi. Dia tak suka makanan Jepun. Kalau dia pergi Jepun, dia sanggup makan tempura jer hari-hari. 

Ni first time sebenarnya aku try Nippon Sushi. Patutlah ramai orang. Sedap rupanya. Next time bolehlah cuba lagi. 

You May Also Like

20 comments

  1. Aritu dpt mkn sushi king lps sekian lm berkurung

    ReplyDelete
  2. Geram je tengok telur ikan tu.Sesekali makan memang sedap ni.

    ReplyDelete
  3. Sedapnya..nak try jg Nippon Sushi..selalu beli yg kt supermarket Sogo & empire sushi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la nippon sushi. sedap. saya pun baru first tim beli nippon sushi

      Delete
  4. IQ boleh telan sushi dari empire sushi jer. Yang lain tak tahu kenapa tak lalu. Haha

    ReplyDelete
  5. Yummy sedapnya sushi. Tetiba terasa nak makan

    ReplyDelete
  6. Lama gak tak makan sushi. Bila entah nak keluar lagi.

    ReplyDelete
  7. ramainya penggemar sushi ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah ramai kak peminat sushi kat malaysia ni

      Delete
  8. wife ada juga beli sushi yg jual kat AEON tu .. take away makan kat rumah shj sebab saya x minat sushi:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke.. sama macam husben saya lah tak suka makan sushi

      Delete
  9. tak pernah try lagi sushi kat sini. biasa makan kat sushi king jer

    ReplyDelete
  10. Akak bukan peminat sushi..tapi ada janis sushi juga akak makan. Akak lebih prefer bento

    ReplyDelete
  11. Ya Allah saya pun mengidam sushi! Tapi still tak dapat lagi sebab haritu masa pergi Sushi King dah nak tutup lah pulak haha

    ReplyDelete
  12. Tengok orang makan sedap je. Tapi tekak marina takleh terima. Hihi

    ReplyDelete