'enbow judge'

by - Monday, June 15, 2020

'enbow judge'. 'enbow judge'. 'Ami, ami, enbow judge' - inilah dialog Leeya lately. 

Sekarang ni Leeya tengah dalam mood 'My Little Pony'. Dia ikut kakak dia. Kakak FL suka sangat dengan My Little Pony dan jugak Frozen, tapi more to Elsa compared than My Little Pony tu.

Pastu Leeya pulak akan ikut kakak la. Kawan baik la katakan. Apa yang kakak buat, semua dia nak buat. Sampaikan Kakak masuk toilet pun nak ikut.

Dalam banyak-banyak watak dalam My Little Pony tu, kakak paling suka dengan Rainbow Dash. So, adik pun duk ikut la 'enbow judge', 'enbow judge' . Enbow Judge = Rainbow Dash. Bahasa Jerman Leeya sebut 'enbow judge' la 😁.



Inilah dia si Rainbow Dash


Leeya cakap pelat lagi. Umur un 2 tahun 3 bulan. So far, cuma orang-orang dalam rumah ni jer yang faham apa yang dia cakap 😁. Yang paling faham bahasa Leeya ni, Kakak dia lah. Kalau mommy tak faham apa yang Leeya cakap, tanya jer kat Kakak, confirm kakak boleh bantu mommy 😁.


You May Also Like

9 comments

  1. ank sy pon suka layan little pony..
    kalo dia ngadap kartun ni pgl pon dia xheran dh.. haha

    ReplyDelete
  2. hehehehe si aiyan pun suka kartun ini, walaupun mama kata ini kartun gegirl... takpe kartun gegirl pun best jugak katanya

    ReplyDelete
  3. Samalah anak kita. Pony..adik pun ikut kakak

    ReplyDelete
  4. tahun lepas anak saya minat tgk my little pony ni, sampai saya pun hafal karakter dlm cerita ni, rainbow dash, twillight sparkle, apple jack....tapi tahun ni dia minat kartun lain pula, miraculous :-)

    ReplyDelete
  5. Anak mommy still babyTV.. heheh umur pun baru 1 tahun lebih

    ReplyDelete
  6. Kite ingatkan apa tadi. Gigih baca nak tahu pengetahuan baru. Laaa, 'bahasa German' versi si kecik tu rupanyaaa... Haha

    ReplyDelete
  7. Comel je enbow judge. Nak judge apa nak oiii???

    ReplyDelete
  8. Anak marina pon suka layan. Semua nama hafal

    ReplyDelete