Hari-Hari Main Basikal

by - Monday, November 16, 2020

 Sekarang ni boleh kata hari-hari Kakak FL dan Leeya main basikal. 

Seronok betul Kakak FL bilamana basikal dia tu dah di pam. Best la bawak ke sana ke sini.


Leeya setia membonceng basikal bersama Kakak nya. Seronok dua beradik tu, walaupun penat si kakak nak mengayuh basikal sebab Leeya ni boleh tahan jugak berat nya. Mommy dukung dia sekejap pun dah kejung tangan 😅.



Adik pun nak merasa jugak bawak basikal sendiri. So, inilah dia basikal nya. Setia 'mengayuh' basikal tu dari rumah ke playground 😆.


Ni 'basikal' pertama Kakak FL masa kecik-kecik dulu, so sekarang dah jadi adik punya.


Hari-hari Leeya mintak kat ayahnya nak basikal macam kakak 😅. (Sekarang Leeya dah ada big bicycle macam Kakak, nanti aku share kat entri lain). 


😊 Kenangan manis untuk mommy abadikan kat sini. Nanti bila semua dah besar, bolehlah mommy impau balik zaman childhood diaorang 😆.


You May Also Like

14 comments

  1. Alhamdulillah..budak2 seronok murah rezki.

    ReplyDelete
  2. alololo :)
    terkenang time anak2 dara aida kekecik dulu bila baca entry ni.
    yes. simpan kenangan di sini, kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kita simpan cerita kat blog ni untuk ingat balik perjalanan anak-anak membesar

      Delete
  3. Seronok tulis hal2 anak kat blog.
    bila dorang dah besar, boleh baca balik entry lama.
    kdg2 saya pun lupa hal2 dulu tentang anak2, bila buka balik cerita kat blog,
    baru teringat itu ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah sebab saya ni mudah lupa. sebab tu tulis cerita pasal anak-anak kat blog ni. nanti bila diaorang dah besar, tengok balik blog ni mesti buatkan kita tersenyum. sebab anak-anak ni cepat membesar

      Delete
  4. ya betul.. apa je anak2 buat kita simpan sebagai kenangan.

    ReplyDelete
  5. Adik peluk kakak kuat-kuat tau..peluk sampai tua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah sampai ke tua pelukkan tu. Harapnya begitulah

      Delete
  6. samalah hobi anak2 kita ye hehe

    ReplyDelete