Monday, 16 February 2015

Fettucini Carbonara

Semalam Hari Ahad.
Tak kemana-mana, hanya lepak kat umah jer melayan anak dara yang sorang tu.
So, aku decide untuk buat fettucini carbonara buat julung-julung kalinya.
Resipi asal aku ciplak dari blogger Eny Abdullah.
Cumanya, aku tukarkan sosej kepada udang.
 



Sorry, maaf gambar blur sebab ambik gambar dari talipon cap ayamku.
 
So, kalau sesapa na cuba, boleh la ambik resipi dari Cik Eny.. hehe.. 
Ataupun kalau nak resipi lain pun, Cik Eny boleh bantu sebab dia suka masak-memasak and suka share resipi..
 
By the way, Thank you so much Eny for your sharing

29 comments:

  1. Fettucini Carbonara my fav nih... Sedap tu letak udang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi fevret kalo ade orang masakan.. hehehehe =p

      Delete
    2. Xsure pernah rasa x..
      Sedap slalu main bedal je wpun xtau nama.

      Delete
  2. Ok. Dah tau apa nak makan lunch nih! Hahaha!!!

    ReplyDelete
  3. Cepat dan sedap itu yg pasti:)

    ReplyDelete
  4. lama tak makan carbonara..sedap pulak tengok

    ReplyDelete
  5. waaaa thanks sudi cuba resepi simple tu hehehehe.. ni dah upgrade sikit jadi seafood carbonara ni kan hehehe..

    ReplyDelete
  6. Carbonara!! Sungguh menambat selera. Saya pun rajin intai2 resepi di blog Eny, tapi buatnya idak hihuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. shtt... jangan ckp kuat2... (tengah mengintai jugak) hahahha.. =p

      Delete
  7. nampak macam sedap tapi saya kurang reti makan makanan barat... tekak belacan katanya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala najib ni... cube laa try test.. kalo tak boleh jugak... gaul je ngan belacan.. genti bertambah2... hehehe.. =D

      Delete
    2. nasib baik Najib x suka mkn western food..selamat duit JM ahahah

      Delete
  8. Replies
    1. mungkin telefon tu dah kne pijak dengan ayam kot dr shikin.. hehehe =p

      Delete
    2. LUna..klau dh kena pijak idok le leh ambil gambar tu...PUNAH ahahaha

      Delete
    3. Hehe..ayam siapalah yang pijak tu ye:)

      Delete
    4. Hahaha.. ayam oh ayam..

      Jm, betul gak, kalau kene pijak boleh ambik gambar lagi ke? Lawak la luna ni

      Delete
  9. kan best kalo tengok gamba makanan bole terus kenyang.. ni makin lapar pulak.. hehehe =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung lah kalau tgk gambar boleh kenyang...tutup lah semua kedai mkn yg byk tu cik Luna oi hahaah

      Delete
    2. ahahah kalo gitu Luna oooi.. akak kurus lama dah..
      asal tngk gmbr aje kenyang..

      Delete
  10. Fettucini? biaaa beli spagetti je...smlm g berkelah mkn spagetti carbonana tapi ADIK yg masak heee

    ReplyDelete
  11. suka baca blog Eny tu sbb byk resipi masakan dan gambar pun CANTIK!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul! Gambar cantik2 :)

      Delete
    2. Kuat kipas ni :D
      Cap kipas udang. Ha2..

      Delete
    3. aaaaa kalo baca blog makan2 memang stress..
      tngk gambar dah telan air liur..

      Delete
  12. Nampak sedap. Boleh try ni. DAh lama tak ber carbonara nih.

    ReplyDelete
  13. CT memang suka carbonara.. yang simple saja sudah tak perlu yang complicated..
    eeeh kalo CT pun mmg akan guna udang n seafood untuk carbonara..
    kalau xde sangat baru guna ayam.. daging kenot go sangat..

    rasa cem nak makan pasta pulak dah ehehe..

    ReplyDelete