Monday, 16 March 2015

Baby's Food :: Fruity Oats

Fruity Oats
Sesuai untuk breakfast atau snack petang. 
Resipi yang sangat mudah dan sangat yummmy...


Bahan-bahan :
- Oat
- Banana
- Dragon Fruit
- Papaya
- Sedikit Serbuk Cinnamon

Cara Membuat :
 1. Mula-mula, buat puri buah dahulu.
     * Banana - blend jer
     * Papaya- blend jer
     * Dragon fruit - steam and blend

2. Panaskan oat. Aku guna instant oat jer. Senang. Just masukkan air panas dan tunggu sehingga oat kembang.

3.  Campurkan semua puri buah tadi ke dalam oat

4. Masukkan sedikit serbuk cinnamon

5. Gaul rata sehingga sebati . Then, serve !

Senang kan, boleh lah cuba untuk diri sendiri jugak =))

#Tips - buah tu boleh tukar dengan buah yang diisukai, tak semestinya kena guna buah yang aku nyatakan dalam resipi ni..

Selamat Mencuba, TQ for reading !


7 comments:

  1. macam sesuai untuk orang diet jugak ni..
    lots of fibre memang elok eehhe.. macam cem baby senang hadam..
    perut pun selesa saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. senang nak mamam, mengenyangkan,..elok utk penghadaman :)

      Delete
  2. Assalamualaikum. wahh sedapnya. adam tak pernah lagi merasa oat. hahaha. abahnya takmahu ajar anak makan instant food. lol. sabau jelah. hehehhee ni kalau sheila yang telan pun sodap ni hehehehee

    ReplyDelete
  3. Suka tengok DP sediakan meals utk FL :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...sebab saya pun terpancing selera sama hihihi

      Delete
  4. heheh....semua utk org dewasa jugak ni kannn

    ReplyDelete
  5. kepada yg ada anak baby sgt sesuai refer entri nih...nyummy

    ReplyDelete