Sunday, 8 March 2015

Baby's Food :: Yogurt Naga

Yogurt Dragon Fruit
Sesuai untuk breakfast. 
Resipi ni bukan saja untuk si anak tapi orang tua pun boleh makan jugak =))


Bahan-bahan : 
■ Organic plain yogurt - No preservatives,  no added sugar, no salt
■ Dragon fruit (Buah naga)

Aku guna natural yogurt dari brand Farm Fresh


Cara membuat :
1. Buat puri buah naga dahulu - kupas kulit, steam buah pastu blend 
2. Puri buah naga tu dicampurkan dengan yogurt.
3. Gaulkan dan Siap!

#Tips - kalau nak lebih sedap, simpan dalam peti ais untuk 1 malam, then pagi esoknya boleh terus makan.. yummmmy..


Tq for reading
Selamat Mencuba !

30 comments:

  1. wahhhh... ini memg boleh buat mkn diet ni..hehe.. tak payah bg baby, sendri jer mkn..nom nom

    zinziemeewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. norsalihah, sendiri makan pun sedap.. serius tak tipu.. saya suapkan baby, suap sekali dalam mulut sendiri.. hehe.. 2 in 1

      Delete
  2. Haha tulah saya yang tertarik :p

    ReplyDelete
  3. sedapnyaa..... tertarik memang deboommm

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik nurul, boleh la awak cube gak.. besst

      Delete
  4. salam kenal. singgah sini terus follow. jom tukar link, kalu sudi meh terjah ngumah saya gak.. maseh..

    ReplyDelete
  5. salam kenal. singgah sini terus follow. jom tukar link, kalu sudi meh terjah ngumah saya gak.. maseh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NM03, terima kasih sebab follow kite.. nanti kite jengah blog awak k

      Delete
    2. sma je ayat NM03 ni di blog sis JM...ayat copy paste ke hihih

      Delete
    3. blog saya pun sama. hee

      Delete
    4. Copy paste la tu.. nak kerje senang... hehe

      Delete
  6. orang tua pun boleh mkn? alaa sis JM muda lagi ...boleh ke heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sis JM muda, saya lagiiiii muda. so bolehlah makan juga :P

      Delete
    2. Hihihi tumpang gelak kat sini ye :)

      Delete
    3. boleh untuk semua lapisan masyarakat =)
      sesuai untuk process pencernaan ehehe..

      Delete
  7. Replies
    1. Yezzza.. memang sedaap untuk sedapkan tekak.. hihi

      Delete
  8. sedapnya dragon fruit. tapi mahal la.. nak makan selalu macam x je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan selalu tak lah amy... saya beli ni pun untuk anak jer

      Delete
  9. baby food? kalau BV nak makan jugak boleh. nampak sedap dan sihat. :D

    ReplyDelete
  10. silap2 org tua yg perabih nih hihihi

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Aiskrim?? Errmm.. sedap ni panas2 pau ais krim ni..

      Delete
    2. Yelah, good idea nih. Dah buat kita freeze kan buat frozen yogurt :)

      Delete
    3. masuk kan dalam bekas eskrim yang ada stick siap2 tu..
      oooonomnom..

      Delete
  12. woaaah memang sehat sungguh cemni..
    CT kenoooooot telan plain yoget.. kena ada rasa ehehe..

    tapi da campur buah okay la tu.. eh cakap macam nak makan plak..
    makanan sesuai untuk baby =)

    ReplyDelete
  13. CT suka buah naga yang kaler pepel.. kalo putih ni less sweet sikit kan..
    usually mmg mak akan beli borong kat area sepang.. fresh dari ladang n gemok2..
    plus murah sbb good for ayah's health nak kurangkan HBP.. tapi not good for people
    yang darah rendah..

    ReplyDelete