Wednesday, 30 September 2015

Melbourne :: St. Kilda Beach

Masa pergi Melbourne hari tu, aku singgah di St..Kilda Beach ni untuk menikmati angin petang di Melbourne.. Pantai St.Kilda ni adalah antara tempat yang wajib dilawati kalau dah sampai Melbourne ni selain dari Brighton Beach.  St.Kilda ni dekat jer dari Pusat Bandar Melbourne, korang pusing-pusing kereta , nanti jumpa la dengan pantai ni... Atau follow jer signboard "St.Kilda".. atau Tanya jer petunjuk arah -  Pakcik Google Map.. Atau naik trams berhenti kat "Stesen The Esplanade".. Kalau nak tahu info lanjut pasal trams di Melbourne ni, boleh klik link ni.. www.yarratrams.com.au..
 
Ramai orang lepak sini especially teenager & muda-mudi... "minum" sambil menikmati angina laut.. Kalau malam sikit atau istilah kita panggil "magrib", korang boleh tengok Peguin datang dari laut, singgah mendarat kat tepi pantai ni... Tapi boleh tengok jer lah, tak boleh tangkap buat balik umah k..
 
Masa aku pergi hari tu, tak sempat nak tengok peguin ni, sebab nak cepat-cepat gi beli grocery untuk buat masak..So, tak ada lah gambar peguin-peguin tu..
 
Sunset @ St.Kilda

Sejuk giler masa ni..
So, FL kene balut guna "wrap"..
Sebab tu , aku nampak "gemuk"


Aku pakai wrap masa ni (baby wearing)..
Boleh tengok kat sini untuk info lanjut pasal baby wrap..
 
Ok, itu jer..
Nanti aku share lagi story pasal Melbourne ni k..
TQ for reading!

11 comments:

  1. sejuknya di pantai st kildair...sian baby dibungkus wrap oklh tu demi kebaikan baby...bestnya kalau dpt tengok pic penguin di pantai ni....

    ReplyDelete
  2. tq kak paridah sebab sudi komen... tu lah rugi saya tak tengok peguin tu... huhu

    ReplyDelete
  3. Cantiknya view sunset! Untung si FL. Kecil2 lagi dah merata tempat dia travel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. FL kene belajar sejak dari kecik menjadi seorang traveler. hehe

      Delete
  4. Entah bilalah okje nak dpt sampai Melbourne ni... Tak de gemuknya haih.....comel jer okje tengok tu

    ReplyDelete
  5. kenapa rasa macam sayu2 je bila tengok St. Kilda ni ? oooowh I miss Melbourne !!!

    ReplyDelete
  6. seronoknya pg aussie makan angin!

    ReplyDelete
  7. ahaaa..kat sini lah Sal dan CT pegi ri tu...arghh..when is my turn ni

    ReplyDelete