Wednesday, 27 July 2016

Tips :: Rahsia Kulit Flawless

Assalamualaikum wbt..

Since ramai yang tanya aku aku pakai apa nak bagi kulit nampak licin..
So, inilah rahsianya...

 
Seriously, (TAK TIPU!), 
aku memang amalkan makan buah tomato fresh mcm ni hari-hari.. 
makan dengan nasi sebagai ulam a.k.a sayur..
But, aku tak makan macam makan buah epal tu, aku hiris nipis-nipis macam gambar bawah ni..

Soryy, gambar tak emriah...
Ni bekal aku ke univerisiti. 
Korang boleh baca kat entry My Lunch Box ni.
 
 
Aku tak mekap, jarang sekali aku mekap.
Aku cuma mekap bile ade occasion tertentu jer sebab kulit aku sensitif dengan chemical.
Daripada muka aku rosak sebab duk tepek itu ini, elokla aku biarkan je pucat macam tu..

So, itu je la tips jaga muka aku kali ni..

Ok, TQ for reading..
 
 
 

7 comments:

  1. Kalau kulit tak ada masalah jgn cari masalah
    Baik jaga ajelah cara yg sesuai.

    ReplyDelete
  2. wah mmg cantik flawles kulit wajah DP..amalan mkn tomato segar mmg elok utk wajah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq akak... memang betul2 rasa segar lepas makan tomato

      Delete
  3. kena amalkan gak ni..kulit saya senang naik jerawat

    ReplyDelete
  4. Tomato memang elok utk kulit kan :)
    Lepas ni kena rajin makan tomato macam Intan lah

    ReplyDelete
  5. DP, I pun guna tomatoes juga untuk kulit. Tapi tak macam u, rajin makan... Hahaha. I gosok-gosok kat muka je. Especially kalau sunburn, gosok je dan biar kering. Baru basuh. Memang berkesan!

    ReplyDelete