Monday, 13 February 2017

Kafe Hipster di Ipoh

Hujung tahun lepas aku jalan-jalan ipoh, baru hari ni nak citer... 
Lambat sungguh update! tertinggal keretapi, maapla ye..
Tapi takpe, at least dapat jugak merasa minum kopi di salah sebuah kafe hipster kat Bandar Ipoh ni.
Kafe PLAN B memang dah famous di kalangan warga Ipoh. 

Dulu masa belajar kat Perak, tempat ni tak wujud lagi.. 
Skrang ni Bandar Ipoh dah ada tourist spot yang tengah trending ni.. 
Kalau dari dulu lagi dah wujud tempat ni, memang akan ku lepak sini lah setiap hujung minggu..

Yang aku suka pasal kafe ni ialah sebab dia punya atmophere tu, aku memang suka tempat yang chic macam ni. Decoration dia pun simple but nice..

Plan B ni terletak kat Jalan Panglima, betul-betul sebelah dengan Hotel Sekeping Kong Heng, hotel yang tengah hot kat Malaysia ni tapi selalu penuh. 


 
 Always be my favourite - Vanilla Latte

Jus Tembikai Laici

 Table of 2 - FL minum air kosong jer. hehe

Harga sepinggan spaghetti ni RM 30.. 
Urut dada sebelum makan.. 

 Ni dapur dia..




 Selain dari Plab B, banyak lagi kedai-kedai lain yang jual barang-barang quicky & rare.. 
Dan memang menjadi tumpuan pelancong


 Bangunan kat sini nampak buruk , but for me this is art. I loooikkee

 Public toilet


 Kedai jual Ais Kepal yang famous di Ipoh - Bits & Bobs

The famous ice kepal in Ipoh


 Kat sini ada banyak jual accesories untuk decor planner & scrapbook.. 
Memang so kenalah dengan jiwa aku ni.. 


Lepas ni dah tak bosan la kalau datang Ipoh sebab ada tempat yang best macam ni.. hihi

Pendek kata, thank you sebab baca. 
Have a nice day!

18 comments:

  1. tempat nmpak rare, org artistik mmg suka amik gmbar sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu suzie. saya suka sangat tempat ni

      Delete
  2. Ada nilai estetika tersendiri sebenarnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza kak zakie.. nampak kesenian kat decor tu..

      Delete
  3. Overall, decor mmg superb - tapi toilet tu dr luar nmpk menggerunkan laa... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes zurainy, toilet tu nampak seram, saya pun tk jadi nak masuk toilet dia. huhu

      Delete
  4. Hanya sekali saja pernah masuk bandar Ipoh...nampak dp selesa di situ oklh tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak. lepas ni akak bolehla pergi lag ipoh. hehe

      Delete
  5. Serius harga sepinggan RM30? Makan sambil menangis la nampaknya hehehe tapi tempat dia cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes serious. sebab harga dia macam tu, so kami order 1 pinggan jer share 2 org.. hehehe.. (dasar kedekut!)

      Delete
  6. Terkejut dengan harga spageti tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa. saya pun terkejut beruk gak masa tengok menu tu.. tapi lapar punya pasal, bedal je la

      Delete
  7. Nice place...mmg nampak best la tmpt ni.

    ReplyDelete
  8. tempat tu memang best mrs pip. mrs pip kena cuba ni

    ReplyDelete
  9. Happening betul cafe nih.... Kat kl ni byk.. tp halal tak halal jer la kan

    ReplyDelete
  10. Lawa sangat tempat ni. Ipoh mari. Nanti nak pi Ipoh. Sambil2 tu nak pi Lost World Tambun tu...

    ReplyDelete
  11. Wahhh memang santai sangat cafe ni. Bebila ke sana boleh try. Eh ais kepal dekat sini pernah masuk dalam Majalah 3 ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  12. Pernah juga baca beberapa review tentang cafe ni sebelum ini. Memang cantik, unik dan tersendiri ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete