Wednesday, 1 February 2017

Menikmati Cendol Bakar di Port Dickson

Masa aku gi Port Dickson minggu lepas, lepas penat berjimba main water sports kat Pantai PD, kitaorang singgah makan cendol bakar kat Teluk Kemang,Port Dickson.

Cendol bakar ni originally from Kuala Selangor.. Alaaa cendol yang famous kat Kuala Selangor tuuuu. Mesti korang tahu... And sekarang dia dah kembangkan perniagaan dengan membuka banyak cawangan,salah satu cawangannya ialah di PD ni lah..


Tempat ni selalu ramai orang.. Harga pun murah . Paling mahal pun RM 5.50 (cendol durian). Antara cendol yang dijual :

1. Cendol bakar VIP - cendol + pulut + nata d'coco

2. Cendol VVIP - cendol + durian + nata d'coco

3. Cendol durian - cendol + durian + pulut + nata d'coco

4. Cendol biasa - cendol semata-mata..

Selain cendol, ada jugak makanan lain yang dijual ,antaranya otak-otak, laksa, keropok lekor, mee rebus..


Tak susah pun nak cari kedai Ni, kat tepi jalan je and ada signboard warna kuning besar-besar tulis - Cendol Bakar Kuala Selangor...

Kedai ni tutup kul 6.30 petang. Masa kitaorang datang tu, jam dah kul 6 ptg. So, kitaorang hanya dapat lepak setengah jam je kat kedai tu.. Kalau datang awal sikit,boleh lepak lama sikit kat situ...


10 comments:

  1. Baru perasan, blog Intan dah berwajah baru :)

    ReplyDelete
  2. CENDOL BAKAR DAH SAMPAI KE PD YA...INGATKAN DI KUALA SELANGOR SAJA ADA

    ReplyDelete
  3. wah sedapnya, kena pekena jugak ni kalau ke pD

    ReplyDelete
  4. Perghhh, sedapnya pekena cendol bakar panas2 macamni. Hihi

    ReplyDelete
  5. Boleh try ni setanding tak dengan cendol rntau panjang :)

    ReplyDelete
  6. cendol ni terletak tepi jlan je kan, tak pasti ni kedi cendol yg sy pernah makn..hahah

    ReplyDelete
  7. Okay nanti siqah terjah kalau ke PD! Pernah dengar cendol bakar.. pergi tak lagi. Hehe

    ReplyDelete
  8. Patut lah mcm pernah tgk je kedai cendol bakar kat kuala selangor tu sbb pernah mencekik ngan ss dan hh kat sana bln lepas ��

    ReplyDelete
  9. Time panas mkn cendol masuk tekak..rasa suuuup naik ke atas tau...

    ReplyDelete