Wednesday, 8 February 2017

Peminat Setia BUNTAT

Watak Buntat ni memang famous sejak drama "7 Hari Mencintaiku" tengah top hari tu. Aku memang layan citer ni sampai habis... Memang tepat jam 7 petang duduk  terpacak depan TV. Dan bukan aku sorang jer yang layan, si kecik anak dara kesayangan aku yang sorang ni pun duk layan sama gak..

Tapi dia tengok citer ni sebab nak tengok Buntat jer. Masa ada scene Buntat, dia duduk la depan TV diam-diam, bila Buntat tak ada, dia pergi la main.... Kalau ada iklan yang tunjuk gambar Buntat kat TV pun, dia cepat-cepat berlari tercegat depan tv. Kalau Buntat a.k.a Areef (nama sebenar adik Buntat) ada masuk newspaper , dia cepat-cepat datang kat mummy sambil bawak newspaper tu..

"Mummy.. mummy.. untat.. untat..."

"(Mummy.. mummy.. Buntat.. Buntat..)" .  Katanya yang kederangan riang sambil jarinya telunjuknya menunjuk tepat ke arah muka Buntat.


https://pbs.twimg.com/profile_images/808549855559716864/S_a0Ltv4.jpg

 Memang excited dia kalau nampak muka Buntat kat mana-mana. Even kalau ada kat TV orang yang seakan-akan Adik Areef ni, FL akan cakap itu Buntat. errrrmmm.. Maknya layankan ajer..
 
Aku ingatkan lepas dah habis drama 7Hari Mencintaiku tu dia dah tak ingat dah ngan Buntat. Tapi tak.. Dia memang peminat Buntat sampai sekrang....

13 comments:

  1. tak layan pun cite tu. kalau terlayan memang confem menempek depan tv.huhuu

    ReplyDelete
  2. klmrin rasanya tgk kat majalah 3 ada pasal budak ni kan.. hehe.

    ReplyDelete
  3. Tak pernah layan drama tu. Best eh DP!
    Namanya pun budak agaknya, layan pun watak budak budak jugaklah

    ReplyDelete
  4. Budak buntat ni baik ja kan..Walaupun disleksia tp dia sentiasa tersenyum :)

    ReplyDelete
  5. Budak buntat ni baik ja kan..Walaupun disleksia tp dia sentiasa tersenyum :)

    ReplyDelete
  6. famous Buntat sekarang kan. siap masuk dalam Sepahtu Reunion. haha!

    ReplyDelete
  7. Drama tu! Sis Jm x pernah missed! Adehh sedih sgt setiap kali tgk mesti nanges

    ReplyDelete
  8. Kalau ada scene buntst tu mesti nak mengalir je air mata

    ReplyDelete
  9. Rupanya buntst ni 'insan istemewa' sis JM tahu bila tgk rancangan bersamamu

    ReplyDelete
  10. Suka betul FL dgn buntat..peminat buntat ni

    ReplyDelete
  11. Bila dah selalu menonton itu yg FL pun kenal ye..

    ReplyDelete