Monday, 27 February 2017

Software Percuma Untuk Membuat INFOGRAFIK yang AWESOME!

Just nak share...

Ini antara perisian / software yang PERCUMA untuk membuat design grafik yang sangat superb setanding dengan ADOBE PHOTOSHOP /  ADOBE ILUSTRATOR..

Sekarang ni mudah..
Teknologi kat hujung jari jer.
Software Percuma Untuk Membuat INFOGRAFIK yang AWESOME dah tersedia kat screen komputer. Kalau tak pandai Adobe tapi nak buat design infographics yang gempak-gempak atau nak buat grafik untuk presentation ke, nak buat flyers ke, nak buat business card ke, nak buat cover untuk assingment ke, atau nak buat cover buku yang cantik-cantik ke, nak buat poster ke, boleh jer cari template FREE ni kat internet..

Dan, semua template dalam software ni senang je nak guna sebab semuanya dah dicustomize, kita just main drag-drag jer dan ubah ikut citarasa kita.. 

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/02/software-percuma-membuat-infographics-canva-piktochart.html
CANVA


7 comments:

  1. Wahhh, terbaik info ini. Terima kasih sudi share. :D

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing...
    Biasanya mrs pip guna canva,
    Mmg senang n byk pilihan ...
    Cheers...

    ReplyDelete
  3. suka guna canva jgk. sesuai untuk saya yang tak berapa kreatif ni.

    ReplyDelete
  4. thanks share!orang sekarang suka baca infografik.senang faham.boleh buat untuk entry blog jugak

    ReplyDelete
  5. cantiknya. Bagus ada software macam ni. nak guna pun senang kan :)

    ReplyDelete
  6. Menarik ni. Yg pasti... percuma ☺☺

    ReplyDelete