Wednesday, 21 June 2017

Jualan Hari Raya di Car Boot Sale UPM Serdang

Dah nak dekat raya kan? Hari ni Lebuhraya dah start sibuk, orang dah start pulang ke kampung.. Esok lusa jangan cakap la, lagilah makin sesak. Jadi, rancang perjalanan anda sebaiknya. Kad Touch&Go tu jangan lupa top-up siap-siap.

Tapi dah saat akhir ni, korang dah habis shopping ke? Kalau belum, datang lah ke Univerisiti Putra Malaysia ( UPM) , Serdang. Sebab kat sini ada car boot sale, bukan student UPM yang jual tau. Semua yang jual kat sini peniaga dari luar. Memang kat UPM ni setiap hari Rabu di minggu terakhir setia p bulan ada car boot sale ni. Sehari je setiap bulan, tapi sempena raya ni, car boot sale dibuat 2 hari - hari ni & hari esok.

Bertempat di tempat parking hadapan Dewan Besar UPM. So, korang yang stay di area Bangi, Sri Kembangan, Balakong, Kajang, Putrajaya, Puchong boleh la datang sini...

Macam-macam ada jual kat sini. Ada tudung, ada blouse, ada kerongsang, baju kanak-kanak dan sebagainya. Semuanya murah-murah.








33 comments:

  1. wah murahnya. banyak pilihan pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah murah mommy. Tu yang best shopping tu...

      Delete
  2. sekrang ni tgh cari shwal satin, tp blom jumpa yg berkenan kat hati..
    will hunting again..hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck zie... InshaAllah jumpa tu nanti..

      Delete
  3. wow syok nyer kalau dpt gi ni.
    malang nyer jauh!!!
    aida nak inform adik lah.
    dia dekat aje dgn serdang tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhhu... Kirim je lah kat adik Aida.. Mintak adik jadi PS. Hehe

      Delete
  4. HARGA OK MESTI RAMAI PMBELI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai kak PI.. Masing-masing nak beli untuk raya ni.. Kalau masuk kedai tudung, sesak orang.. Hhuhuhu. Sebab semua murah

      Delete
  5. Replies
    1. Tu la idzwa. Terlampau murah, rugi tak datang

      Delete
  6. dulu time my mil keje upm, dia la kepala duk jaga booth² carboot ni...org panggil dia makngah..pastu selalu bwk blk brg² dr carboot..seller bg katanya...kita pn dpt tempias :p now mil dh pencen, xdgr khabar dh psl carboot...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke Yana... Best la mil yana dulu dapat macam2 dari seller.. Rezeki rezeki...

      Delete
  7. Kalau tengok pada tanda harga kat gambar tu memang murah. Nantilah, kalau ada masa saya singgah situ. But not this month.

    ReplyDelete
  8. Wah banyaknya jualan! Baru tau every wednesday ada carboot. Thanks for sharing DP!

    ReplyDelete
    Replies
    1. U are wrlcome Bash. Selamat hari raya Bash

      Delete
  9. Suka jualan mcm ni...rata2 ramai orang Melayu sejati berniaga...tgk baju kanak2 pun menarik lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah semua usahawan melayu kat sini juju.. Murah.. Dan cantik. Puas hati lah shopping kat sini

      Delete
  10. sampai malam ke dorang berniaga ni ? Malam je boleh pegi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah Ju. Setengah hari je. Dari pagi kul 9 sampai kul 1 tengahari je

      Delete
  11. RIndunya UPM. Ni kalau dekat ni, singgah dah

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Hehehe.. Kalau murah semua orang suka kan miera

      Delete
  13. Menarik... Murah pulak tu. Persiapan raya pon biasa2 jer. Mana yang boleh pakai tu recycle balik.

    Selamat hari raya ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok lah tu tak membazir fiza.. Kita kena bersedahana.. Hihi.

      Selamat hari raya fiza

      Delete
  14. Replies
    1. Tu lah... Murah sangat. Tu yg best tu

      Delete
  15. waaaah tudung2 tu da macam Ariani daa gayanya.. hihi..
    suka tshirt nombo2 tu..

    ReplyDelete